Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dit eet je voor een stralende huid

Onze badkamerkasten puilen uit van de crèmes en serums om de conditie van ons velletje te optimaliseren, maar je mag ook de power van sommige eetwaren niet onderschatten. Wij lijstten zes krachtpatsers op waar je huidje blij van wordt. Hierrrr met die skin boost!

Spinazie

In die groente zitten grote hoeveelheden ijzer en vitamine A, E en C. Zij zorgen voor een gezonde huid met een prachtige glow. Als je niet gek bent op de smaak van spinazie, verwerk je wat van de bladgroente in een smoothie met véél fruit.
 

Wortelen

'Heb je ooit al een konijn met een bril gezien?' Iedereen kent die wortelgrap, maar de groente is niet alleen goed voor je ogen. Ook je huid heeft baat bij een oranje stengel of twee. Of zes. Dankzij de vitamine A wordt de overproductie van cellen op de buitenste laag van je vel tegengegaan, waardoor je minder snel verstopte poriën (lees: puistjes) zal krijgen. De groente is ook kankerwerend.
 

Pure chocolade

Maar dan wel de donkere variant met 80% cacao! Je kan zonder schuldgevoelens dagelijks een stukje in je mond stoppen, want: vol van antioxidanten, vetzuren en flavonoïden. Resultaat: vermindering van oneffenheden in je huid en bescherming tegen de zon.
 

Rode paprika

Zet maar al een stoofpotje op het menu, want die rode paprika's móéten in je maag belanden. De carotenoïden erin bestrijden acne, verbeteren je bloedcirculatie én voorkomen rimpels. #foreveryoung
 

Kokosolie

Bak je frieten eens in kokosolie! We zweren dat je maaltijd niet naar kokos zal smaken, maar het zal wel tien keer gezonder zijn. De essentiële vetten en vitamine E in kokosolie zorgen voor een gehydrateerd, zacht en rimpelvrij gelaat. Also: zeg maar dag met je handje tegen infecties, ontstekingen en acne.
 

Papaja

Helpt rode paprika niet genoeg tegen je acne? Ga dan voor een ontbijtje of vieruurtje met papaja. Rijk aan antioxidanten, bètacaroteen en vitamines C en E. Lekker, right? We horen je smakken tot op de redactie. 😉

Hoe je je huid het best verzorgt, kom je hier te weten.

Ook op deze site vind je huidadvies van de bovenste plank.

Dé geheime truc voor een glowy huid? Droog borstelen!

Bron: Grazia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '