Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo verzorg je je huid!

Een gezonde huid vergemakkelijkt het aanbrengen van make-up en vermindert rimpeltjes. Naast de dagelijkse verzorging kan je ook aan gezichtsgymnastiek doen. Say what?!

2 belangrijke to-do's

•      Hydrateren: welk huidtype je ook hebt, je opperhuid moet dagelijks gehydrateerd worden om ze soepel, stralend en beschermd te houden.

•      Peelen: je huid vernieuwt zichzelf om de 28 dagen, maar de huidvernieuwing vertraagt naarmate je ouder wordt. Zo stapelen dode huidcellen zich op. Als je die dagelijks weghaalt met een peeling, vernieuwt de huid zich veel makkelijker.

Het gezicht is een zone die vaak vergeten wordt. Je huid verjongen is nochtans niet zo moeilijk: 10 minuutjes gezichtsgymnastiek per dag volstaan. Masseer je gezicht met olie of reinigingsmelk en geef je microbloedsomloop een boost. Een massage geeft je huid zuurstof en bevordert de celvernieuwing. Je hebt een frissere en minder vale teint. De ondersteunende spieren worden gestimuleerd en worden sterker.

•      Snelle tip... Leg je duimen op de spieren onder je kaak en je andere vingers op je wangen. Duw je wangen omhoog en masseer ze met cirkelvormige bewegingen. Ideaal voor de stevigheid van je wangen.

•      Snelle tip... Maak kleine cirkelvormige bewegingen op je neusbrug en je neusvleugels. Ter hoogte van je wenkbrauwen duw je je huid naar buiten toe met je vingers.

FLAIR STORIES