Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

De perfecte wenkbrauwen voor elk gezicht

Wist je dat de vorm van je wenkbrauwen je gezichtsvorm optisch kan veranderen? Flair zocht uit hoe en geeft je tips om de perfecte wenkbrauw- en gezichtsvorm te krijgen!

Om te achterhalen welke wenkbrauwvorm het best bij je past, moet je eerst weten welke gezichtsvorm je hebt. Standaard worden gezichten onderverdeeld in zes vormen.

 

Ovaal gezicht

De ovale gezichtsvorm wordt doorgaans beschouwd als de perfecte vorm. Bijgevolg moet je de vorm van je wenkbrauwen niet strategisch gaan aanpassen aan je gezichtsvorm. Een zachte hoek ter hoogte van de pupil is de meest voorkomende wenkbrauwvorm.
 

Rond gezicht

Wie een rond gezicht heeft, wil dat vaak optisch wat langer doen lijken. Dat doe je door voor een 'hoekige' wenkbrauwvorm te kiezen. De meest geschikte vorm is een hoge, puntige vorm. Kies niet voor een afgeronde vorm, die zullen ervoor zorgen dat je gezicht nog ronder lijkt.

 

Lang gezicht

Wie een lang gezicht korter wil doen lijken, kiest het best voor een wat vollere, horizontale wenkbrauwvorm. Dat zorgt voor evenwicht en doet je gezicht net iets korter tonen. Don't: hoge en hoekige vormen.

 

Vierkant gezicht

Met een vierkant gezicht kan je twee richtingen uit: je kunt ofwel voor een zachte hoek kiezen of eerder voor een afgeronde vorm. Een afgeronde vorm zal ervoor zorgen dat je eerder hoekige gezichtsvorm wat zachter toont terwijl een hoekige vorm je gezichtslijnen zal benadrukken.

 

Hartvormig gezicht

Hiervoor kies je best een zachte, eerder afgeronde vorm. Neem hierbij je kin als punt van het hart en je wenkbrauwen als de top van het hart. Een lage boog zal ervoor zorgen dat je een erg natuurlijke look krijgt, een hogere boog zal je gezicht wat langer doen lijken.

 

Diamantvormig gezicht

Een diamantvormig gezicht is eerder hoekig en daarom kan je het best ook voor zachte, afgeronde hoeken kiezen, die zullen je gezicht minder breed doen lijken én minder hoekig. Hoe hoger de boog, hoe langer je gezicht toont.

 

Lees ook:

9 tips om zelfbruiner aan te brengen

Snelle fixers voor 5 beautyproblemen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '