Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Als je basis maar goed zit!

Dé perfecte foundationformule voor jouw huidtype

Echte make-uplovers weten het: een goede foundation is dé basis voor een geslaagde make-uplook. En om die basis zo flawless mogelijk te maken, pas je de formule het best aan aan je huidtype. Droog, vet of met onzuiverheden: er is een perfecte formule voor iedereen!

1. Vloeibaar

 

Deze foundationklassieker bestaat tegenwoordig in uitvoeringen voor echt élk huidtype – voor ieder wat wils, dus. Kies de juiste formule door simpelweg te kijken op de verpakking. Tipje: wie een vette huid heeft, kies het best voor een olievrije formule op waterbasis.

 

Vloeibare foundation kan je heel makkelijk opbouwen: je brengt de hoeveelheid aan die je denkt nodig te hebben, en checkt daarna het resultaat. Als je dekking nog niet genoeg is, kan je een dun laagje extra aanbrengen. Breng nooit ineens te veel aan: een extra laag aanbrengen is makkelijk, maar een laag weghalen betekent dat je meteen alles moet weghalen. Vloeibare foundation breng je aan met je handen, een sponsje of een kwast die geschikt is voor foundation.

 

2. Poeder

 

Poederfoundation is dé redder in nood voor iedereen met een vette huid. Het poeder absorbeert overtollig vet en zorgt ervoor dat je huid de hele dag mooi mat blijft. Heb je een vette huid met onzuiverheden? Kies dan een minerale poederfoundation.

 

Een extra voordeel aan poederfoundation: de kans op die beruchte 'kinlijn' is ongeveer nihil. Breng hem aan met een fluffy poederkwast voor het mooiste (en snelste!) resultaat.

 

 

3. Cream

 

Cream foundation is zowel verkrijgbaar in een compact als in stickvorm en geeft een natuurlijk ogende matte finish. Creamy foundations werken goed voor bijna alle huidtypes en vooral voor huidjes die naar de droge kant neigen. Probeer er zeker eens eentje waarin vitamine E verwerkt zit – dat doet wonderen voor droogtelijntjes.

 

Breng je crèmefoundation aan met een platte foundationkwast of met een vochtig sponsje (niet té nat!) en werk hem verder in je huid met je vingertoppen.

 

4. Mousse

 

Moussefoundation is echt een blessing in disguise voor mensen met een extra droge huid. Omdat de formule grotendeels uit water bestaat, is hij erg licht en accentueert hij droge plekjes totaal niet. Bovendien is moussefoundation ook ideaal voor kleine lachrimpeltjes of beginnende kraaienpootjes.

 

Breng hem aan met een sponsje of met je handen voor een extra natuurlijke finish.

 

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '