Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De oorzaak van puistjes achterhaald

Hate it: opstaan met een puistje op je gezicht. Maar wist je dat de plaats van het puistje veel zegt over de oorzaak ervan? Een handleiding...

Zones 1 & 3: voorhoofd

Last van puistjes op je voorhoofd? Dat komt meestal door een spijsverteringsprobleem. Drink voldoende water en eet meer fruit en groenten voor een puistvrij velletje.

 

Zone 2: midden op je voorhoofd

Het midden van je voorhoofd – tussen je wenkbrauwen – staat in contact met je lever. Een puistje op deze plek komt meestal door te veel chocolade, alcohol of andere snacks te eten. Ban late night snacks en dat glaasje wijn uit je leven.

 

Zones 4 & 10: oren

Acne op je oren kan ontstaan door te veel koffie te drinken. Je oren staan namelijk in verbinding met je lever. Ditch de koffie en het probleem zal verdwijnen.

 

Zones 5 & 9: kaken

Puistjes op je kaken wijzen vaak op ademhalingsproblemen. Vooral rokers zullen hier last van hebben. Stoppen met roken is een alternatief (duh!). Geen roker? Een antihistaminedieet of een eiwitvrij dieet kan helpen. (Histamine komt voor in eiwitrijkevoedingsmiddelen zoals vis.)

 

Zones 6 & 8: ogen

Je ogen staan net zoals je oren in contact met je nieren. Verminder wallen en puistjes door meer water te drinken en je spijsvertering te bevorderen.

 

Zone 7: neus

Acne op de neus heeft vaak te maken met een hoge bloeddruk. Als je neus rood en pijnlijk is, zal je bloeddruk ook hoger liggen. Hou die bloeddruk dus in de gaten als je hier puistjes wilt vermijden. Sporten helpt je bloeddruk ook verlagen.

 

Zone 12: kin

Puistjes op je kin hebben vaak een hormonale oorsprong. Vrouwen hebben hier vaak last van als ze stressy zijn of hun maandstonden hebben. De oplossing? Chill.

 

Zones 11 & 13: mondhoeken

Je mondhoeken staan in verbinding met je eileiders. Daarom heb je vaak puistjes ter hoogte van je mondhoeken tijdens je maandstonden. Hoewel er weinig te beginnen valt tegen Moeder Natuur kan je puistjes toch bestrijden door je poriën wat meer ademruimte te geven. Reinig de zone rond je mond dus extra goed.

 

Zone 14: nek en slapen

Als je bijnieren niet goed functioneren, kan je last krijgen van acne in je nek of aan je slapen. Je zal je bovendien ook moe voelen. De oplossing? Reinig je nek goed tijdens het wassen en steek je haar op. Zo krijgen de poriën meer ademruimte en zal er minder snel een puistje ontstaan.  
 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '