Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

De beautytest: spraytan

Ongeduldig type? Of zo bleek dat zelfs een week Dubai jouw huid niet kleurt? Dé redder in nood is een spraytanbehandeling. Maar is dat wel mooi? En natuurlijk? En vooral: níét oranje en zonder strepen? Flair testte het voor jullie uit!

Vani-T: de belofte

Een egale, mooie en vooral natuurlijke tint voor je benen, gezicht of gewoon je hele lichaam. De spraytans van Vani-T bevatten natuurlijke en organische ingrediënten en vooral géén minerale olie, parabenen, kunstmatige kleurstoffen en zijn niet op dieren getest. Integendeel, de spray is zelfs goed voor je huid omdat hij vitamines en natuurlijke oliën bevat.

 

De voordelen

 

* Veilige kleur. Geen zon of zonnebank: je huid verkleurt door een reactie op de DHA in het product. Volledig veilig, geen huidveroudering of verbranding, enkel het mooie tintje.

 

* Je wordt 'besprayd' door een persoon, niet een machine. Geen one-Mississippi-toestanden (remember Ross in Friends?) dus. Eventjes gênant misschien, maar je houdt aan wat je zelf wil (slip en/of beha bedoelen we dan, de rest moet uit natuurlijk). De spray wordt via een bepaalde procedure aangebracht zodat je overal even bruin bent.

 

* Aangenaam en snel. Je hele lichaam en gezicht behandelen duurt ongeveer een tiental minuutjes. De vloeistof wordt niet in druppels, maar in een hele fijne nevel over je lichaam verspreid, terwijl een soort omgekeerde stofzuiger een fris windje blaast.

 

* Metéén kleur. Je hebt meteen een tintje. Ietsje té bruin, dat wel, maar dat verdwijnt na het douchen. Even lijk je dan weer geen tint te hebben, maar daarna ontwikkelt zich de echte, blijvende selftan-kleur, die trouwens heel naturel en sunkissed is.

 

* Snelle inwerktijd. Na een uur (maximum vier uur) mag je al douchen. Hoe langer je wacht, hoe intenser de kleur.

 

* Geen geuroverlast. Meteen na het sprayen ruikt je huid een beetje zoet, wat cacao-achtig, dus helemaal niet storend. Na een twee uurtjes kwam bij mij de typische seltangeur een heel klein beetje boven, maar veel minder dan bij een gewone zelfbruiner.

 

* Langhoudend. De kleur houdt 7-10 dagen, al naargelang het 'onderhoud'. Zie hieronder hoe je de kleur langer mooi houdt.

 

 

De voorbereiding

Een dag op voorhand moet je goed scrubben, de dag zelf mag je geen deo, crèmes of make-up aanbrengen omdat deze het kleuringsproces kunnen verstoren.

Net voor je in het tanning-tentje stapt, zet je je voeten op kartonnen kaartjes, deze voorkomen dat je voetzolen bij het ronddraaien in het tentje ook een tintje krijgen.

Er zijn verschillende tinten beschikbaar zodat de kleur helemaal op jouw huidtype kan worden afgestemd. Heel bleek? Dan wordt er met de lichtste tint gewerkt. Een rode ondertoon? Dan wordt de kleur aangepast.

 

 

Het sprayen

De schoonheidsspecialiste (ik testte bij Mariposa in Zwijndrecht) zegt heel duidelijk wat je moet doen. Arm ooghoog, benen wat uit elkaar, billen iets omhoog: geen plaatsje blijft onbespoten.

Een kwartiertje later zit het er helemaal op. Je trekt het best losse en donkere kledij en ondergoed aan, hoewel de vloeistof zich wel laat uitwassen.

Na het sprayen word je drooggeblazen met warme lucht, dit duurt ongeveer 5 minuutjes.

 

De nabehandeling

* Douchen (liefst kort) met PH-neutrale zeep.

* Flink bodylotion smeren.

* Ga je in de zon, dan moet je nog altijd een filter smeren, de selftan beschermt niet tegen de zon. Het is overigens een fabeltje dat je huid niet meer bruint als er zelfbruiner op zit.

* Ga liefst geen uren in een heet bad liggen dobberen: je kleurtje zal sneller verdwijnen.

* Net voor je vakantie een spraytan is een goed idee: van de eerste dag in een (veilig!) kleurtje in bikini. Zee- en chloorwater zorgen er wel voor dat de tan iets minder lang op je huid blijft.

* Dep je na het douchen droog. Stevig droogwrijven zal je kleurtje sneller doen vervagen.

* Er wordt aangeraden een onderhoudslotion te smeren: deze heeft een lage dosis zelfbruiner zodat je tintje langer blijft. Ik doe dit liever niet omdat ik de geur van selftan, hoe miniem ook, liever niet elke dag ruik.

 

Missie geslaagd?

Absoluut. Ik deed het een dag voor mijn vakantie en stap een stuk meer zelfverzekerd mijn bikini in. Met een kleurtje lijk je altijd net dat tikje slanker (en gladder: waar is mijn cellulite naartoe?), maar ik heb het er niet voor over om uren in de zon te braden. Te ongezond én slecht voor mijn huid.

Een grote plus is de kleur. Zonder strepen (maar dat had ik met gewone zelfbruiner ook niet), maar vooral een mooie tint bruin, die lijkt alsof hij echt van de zon komt. Geen zweem oranje, wat ik met andere zelfbruiner vaak wel had.

Ik zal Vani-T zeker nog eens laten doen, niet het hele jaar door, daarvoor is de kleur net iets te sunny, maar voor een feestje raad ik het iedereen aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '