Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ontdek de talrijke voordelen van ricinusolie

Dé beauty musthave: wonderolie

Castorolie of ricinusolie wordt niet voor niets wonderolie genoemd. Dit goedkope product mag echt niet in je badkamer ontbreken!

Castorolie wordt uit de bonen van de wonderboom gehaald. De olie is rijk aan vitaminen, mineralen, proteïnen en nog veel meer. 

Onderzoekers gingen na wat het effect van castorolie op haar is. En wat ontdekten ze? De olie doet je haar glanzen. Maar deze olie doet nog veel meer dan dat. Door de olie op je hoofdhuid te smeren geef je je bloedcirculatie een boost waardoor je haar sneller groeit. Ook kale plekken zouden verminderen. Je haar groeit niet alleen sneller, de nieuwe haren zijn ook dikker. De olie op je haarpunten smeren vermindert dan weer gespleten, droge punten. Wanneer je de olie op je hoofdhuid en/of punten hebt gesmeerd, laat je die twee uur intrekken. Was daarna je haar. Het kan zijn dat je je haar meerder keren moet wassen om de olie eruit te krijgen. 

Smooth Operator voor je huid

De olie kan ook je huid helpen. Je huid wordt intens gevoed en is zijdezacht de hele dag door. Ook zou de olie helpen rimpels en donkere kringen onder de ogen helpen voorkomen. De olie stimuleert namelijk de prdoductie van collageen. Daarnaast vermindert de olie acné en oneffenheden

In make-up wordt castorolie dan weer vaak gebruikt als lippenbalsem. De olie geeft een onweerstaanbare glans en helpt bij droge lippen. Op wimpers en wenkbrauwen zou de olie de groei stimuleren. Ook bij bepaalde huidziektes heeft de plant een helend effect en mensturatiepijnen zouden verlicht worden.

Wonderolie is een natuurlijk product dat je kan krijgen bij de apotheek. Wees wel matig bij het gebruik op je haar. Te veel olie op je haar is moeilijk uit te wassen! Hoewel nog niet alle voordelen van castorolie bewezen zijn, is het toch het proberen waard. Waar wacht je nog op?

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '