Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Deze kleine aanpassingen zorgen vaak voor een wereld van verschil.

4 tips waardoor je concealer niet meer in de fijne lijntjes rond je ogen kruipt

Concealer is zo’n beetje ons favoriete make-upproduct. In een ogenblik zijn je wallen en onzuiverheden verdwenen. Maar wat als je concealer na enkele uren in de fijne lijntjes rond je ogen kruipt of op een andere plek in gezicht duidelijk zichtbaar is? Wij geven je vier tips die je kan proberen.

1. Breng vooraf een oogcrème aan


Als je huid aan de droge kant is, zie je make-up al een stuk sneller liggen. Gevolg? Je kan duidelijk zien waar je concealer of foundation hebt aangebracht. Gebruik daarom naast een dagcrème ook een crème voor onder de ogen. Dit doe je door lichtjes met je vingers op en neer te bewegen.

2. Gebruik een corrector


Als je echt last hebt van donkere kringen is enkel concealer gebruiken vaak niet genoeg. In plaats van meerdere laagjes te gaan aanbrengen, werk je eerst met een corrector. Die gaat de huid onder je ogen oplichten waardoor je meteen een stuk frissere blik krijgt. Ben je heel bleek? Kies dan een lichtroze tint. Wie een tintje heeft, gaat voor een perzikkleurige of oranje (als je een donkere huid hebt) variant.

3. Kies de juiste formule


Er zijn heel wat verschillende concealers op de markt. Zo kan je bijvoorbeeld een vloeibare concealer kopen, maar ook eentje in een potje of in stickvorm. Alleen is deze laatste minder geschikt om onder je ogen te gebruiken. Kies daarom eerder voor een exemplaar met een iets romigere textuur. Die kruipen minder een snel in de fijne lijntjes rond je ogen.

4. Werk af met een losse poeder


Om je concealer te fixeren, wil je een losse poeder gebruiken. Hier heb je echt maar een kleine hoeveelheid van nodig. Een losse poeder is trouwens ook beter geschikt om onder je ogen te gebruiken dan een compact poeder. Deze zie je namelijk minder snel zitten omdat de textuur vaak iets fijner is.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '