https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Jij bent straks helemaal klaar voor de grote dag!

CHECKLIST: 12 handige beautytips voor bruidjes-in-spe

Een checklist is key bij de planning van je droombruiloft. De locatie, de gasten en de bloemen, maar ook je beautyritueel zijn stuk voor stuk dingen waar je rekening mee moet houden. Wij zetten de must do's op een rijtje, zodat jij op de dag zelf stressvrij en picture perfect naar het altaar kan wandelen. Bedank ons later maar. 😉

Vóór het huwelijk

 

 • 3 weken voor datum: ga je voor een kleurtje? Test je zelfbruiner op voorhand uit om zeker te weten dat hij geen gekke strepen geeft of oranje uitslaat. Als hij helemaal goedgekeurd is, breng je hem het best twee dagen voor je trouwfeest aan – dan geeft hij zeker niet af op je witte jurk.
 • 2 weken voor datum: ga voor een volledige gelaatsverzorging. Op die manier is je huid helemaal spic en span op je trouwdag en loop je geen risico's dat je nog met rode vlekken of kleine huidreacties rondloopt.
 • 1 week voor datum: laat je wenkbrauwen doen (of epileer ze zelf) op de manier die jij gewend bent. Zo weet je zeker dat je geen rare reactie krijgt en op die manier is de roodheid onder je wenkbrauwen zeker op tijd weggetrokken. Wie graag een lichaamswax wilt, laat die ook beter rond dit tijdstip uitvoeren.
 • 3 dagen voor datum: als je voor nepwimpers gaat op je feest, test je die maar beter op voorhand eens uit. Zitten ze wel goed? Kunnen ze tegen een traantje of twee?
 • 1 dag op voorhand: veel bruiden-in-spe slapen niet goed tijdens de nacht voor hun huwelijk. Ga wallen tegen door 's avonds voor het slapengaan een extra dikke laag oogcrème aan te brengen als een soort van masker.

 

Bruid oud

 

De ochtend van het huwelijk

 

 • Je trouwjurk laat je uit tijdens je make-upsessie. Foundation of lippenstift op een mooie jurk kan immers veel verpesten.

 • Aangezien je make-up een lange dag voor de boeg heeft, ga je het best voor long-wearing formules. Ook een primer en een goede settingspray zorgen ervoor dat je make-up langer mooi blijft.

 • Op een dag waarop veel foto's worden gemaakt, breng je je make-up het best nét wat intenser aan. Vooral je blush durft op foto's al eens weg te vallen, dus die mag wat sterker aangebracht worden. Wat extra highligher zorgt voor een extra gezonde glow bij flitsfoto's.

 • Kies voor een lippenstift waarvan je zeker weet dat hij goed blijft zitten, want er zal gekust worden! Om hem net wat beter te fixeren, kan je een tissue over je lippen leggen en er daarna met een fluffy poederkwast een dun laagje poeder op aanbrengen. Breng daarna nog een keer je lippenstift aan.

 

Blair Bruid

 

Tijdens de trouwdag

 

 • Je kan niet álles voorbereiden, want ook doorheen de dag zal je make-up waarschijnlijk touch-ups nodig hebben. Breng daarom een klein make-uptasje mee met daarin je lippenstift en je poeder of enkele blotting sheets.
 • Ook handig om mee te nemen: een kleine parfumsample en een mini-deodorant, want van dansen ga je zweten!
 • Er is ongeveer 99% kans dat je een traantje zal laten. Als dat het geval is, veeg je je tranen beter omhoog langs je wimpers in plaats van naar beneden – want anders krijg je vlekken.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content