Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Je betaalt er nog geen € 10 voor.

AHA: deze budgetvriendelijke zonnecrème is volgens Test-Aankoop de beste die er is

Het weer laat het voorlopig nog eventjes afweten, maar volgende week laat de zon zich eindelijk weer zien. Hoog tijd om een zonnecrème in huis te halen als je dat nog niet gedaan hebt. Omdat het aanbod soms een beetje overweldigend kan zijn én om precies te weten wat het beste zonneproduct is, hebben ze bij Test-Aankoop een heleboel producten aan de ultieme test onderworpen.


Nu de zomer in aantocht is, halen we massaal zonnecrème in huis voor de aankomende hittegolf. Alleen doet het grote aanbod ons al snel twijfelen over welk product we nu precies moeten kopen. Heb je liever een olie of een lotion? Zal een duurder product je ook effectief beter beschermen? En is factor 50 echt nodig?

Test-Aankoop zocht een antwoord op al onze vragen en heeft daarom verschillende zonneproducten getest. Het onderzoek van de consumentenorganisatie bestond verder uit drie delen. Als eerste werd in een onafhankelijk labo de efficiëntie van de uv A- en uv B-filters vastgesteld. De tweede fase bestond uit een consumentenpanel. Zij kregen de opdracht het product te beoordelen op textuur, absorptie en sensorialiteit. Last but not least werd ook de informatie op het etiket volledig geanalyseerd.

En de winnaar is…


Na de drie fases kwam één product als grote winnaar uit de bus. Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+ wist namelijk een score van 71 – tevens het beste resultaat – te verzamelen. Wat belooft de zonnecrème nu precies? Hij biedt een hoge bescherming voor de lichte en gevoelige kinderhuid. De formule is verder ook waterbestending en kleeft niet op je huid. De flacon in sprayvorm zorgt er dan weer voor dat je het product makkelijk kan aanbrengen en verdelen over je hele lichaam. Nog een voordeel is het fijne prijskaartje. Je haalt het product namelijk al voor minder dan € 10 in huis.

Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+ shop je zowel online als in alle winkels van Kruidvat, en dat voor € 8,99.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '