Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Belgische modeontwerper Dries Van Noten krijgt eigen documentaire

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Hoera, ons kleine landje doet het weer! Dries Van Noten, modeontwerper en lid van de befaamde Antwerpse Zes, krijgt zijn eigen documentaire. Het zal een terugblik worden op zijn 25-jarige carrière, alsook een kijkje achter de schermen van zijn atelier én privéwoning.

De documentaire – die simpelweg de naam ‘Dries’ zal krijgen – werd reeds in het geheim opgenomen en zou volgend jaar uitkomen. Regisseur van dienst is de Duitse Reiner Holzemer
 

'Een fascinerend verslag van een mode-icoon en vernieuwer'

‘‘Dries’ is een fascinerend verslag van een onafhankelijke ontwerper van wie het gebruik van levendige kleuren en textuur hem de titel van mode-icoon en vernieuwer heeft opgeleverd’, leggen de makers uit in een verklaring.
 

Dries van Noten

Wat we mogen verwachten? Interviews met de ontwerper, een terugblik op zijn 25-jarige carrière met zowel hoogte- als dieptepunten en een kijkje achter de schermen van zijn atelier en privéwoning, het landgoed Hof van Ringen, nabij Lier. Verder komen ook experts als Iris Apfel en journaliste Suzy Menkes aan het woord. 
 

'Lang geduurd vooraleer Dries overtuigd was'

Al was Van Noten – die o.a. Rihanna, koningin Mathilde en zelfs Michelle Obama tot zijn fans mag rekenen – niet meteen te vinden voor een documentaire. ‘Het heeft lang geduurd vooraleer ik Dries kon overtuigen om zijn passies en zijn persoonlijke omgeving te delen voor de camera’, vertelt Holzemer.
 
‘Ik volgde hem een jaar lang en hoop dat het resultaat een erg persoonlijk inzicht in zijn leven en carrière is geworden.’ Wij kunnen alvast niet wachten! 

 

Bron: Variety
 

Nog meer Belgische mode: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '