Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zweden, Noren en Denen zijn dé trendsetters op vlak van clean beauty.

Eco-friendly smeren en andere leerrijke beautytips uit ScandinaviëElke regio in de wereld heeft zo z’n gewoonten, ook als het op verzorgingsroutines aankomt. Eén van de regio’s waar wij nog wat van kunnen leren is Scandinavië. Dit zijn de beste beautytips van de voorlopers van clean en eco-friendly beauty.


De Scandinavische bevolking houdt van structuur en streeft naar een gezond en gelukkig leven. Dat zie je ook aan hun beautygewoonten. Scandi-beautymerken schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond en hebben een aantal dingen gemeen. Ze zijn doorgaans mild voor je huid, bevatten geen agressieve ingrediënten, bestaan voor een groot deel uit natuurlijke bestanddelen en zijn vaak ook eco-friendly. Less is more, vindt het Scandinavische volk, dus de verpakking is strak en minimalistisch.

Wat hebben we geleerd?


Bekijk beauty eens op een holistische manier. Dat wil zeggen: het belangrijkste is dat je verzorgingsritueel je gelukkig maakt en dat het bijdraagt tot een gezonde levensstijl.

Favorieten uit Scandinavië

Truth Serum

De prijs van meest iconische Scandinavische beautyproduct gaat naar dit intens vitamine C-serum dat je huid elastischer maakt en een opvallende glow geeft – € 67,20 – Ole Henriksen via Nicebeauty.com.

Intense Antioxidant Body Cream

Een lichaamscrème op basis van kruiden die niet alleen goed zijn voor je huid, maar ook een boost geven aan je humeur – € 17 – Madara via Bloomsandblossoms.eu.

White Tea Balancing Cream

Een lichte, snel absorberende en vochtinbrengende crème voor alle huidtypes die je zowel ’s morgens als ’s avonds kan gebruiken – € 22,95 – Jorgobé via Zalando.be.

Never Spring Hand & Body Wash

Een natuurlijke reinigingsgel voor lichaam en handen op basis van duindoorn en kamille – € 29 – Björk & Berries, Eu.bjorkandberries.com.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '