Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hun beautymotto? Skip overbodige stappen.

Dit zijn de beste beautytips die we kunnen leren van de FrançaisesElke regio in de wereld heeft zo z’n gewoonten, ook als het op verzorgingsroutines aankomt. Eén van de landen waar wij nog wat van kunnen leren is Frankrijk. Dit is hoe de Françaises hun gelaat stralend en gezond houden.


De gemiddelde Française haalt haar verzorgingsproducten bij la pharmacie. Ze houdt van een snelle en efficiënte verzorgingsroutine en blijft daar ook trouw aan. Essentieel zijn micellair water om make-up te verwijderen en te reinigen (we lazen meermaals dat Parisiennes zelden tot nooit kraantjeswater gebruiken voor hun gelaat), een hydraterende dagcrème en een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Franse verzorgingsmerken worden vaak ontwikkeld door een team van dermatologen, dus je kan erop vertrouwen dat ze doen wat ze beloven. De verpakking van de producten is niet bepaald sexy, maar wat vanbinnen zit, telt.

Wat hebben we geleerd?


Skip overbodige stappen en beperk je tot het hoogstnodige. Gebruik producten waarvan je weet dat ze werken en wees altijd consistent met je verzorgingsroutine.

Favorieten uit Frankrijk

Lait-Crème Concentré

Een cultfavoriet bij Franse vrouwen, want hij is geschikt voor alle huidtypes en bevat alles om je huid dagelijks te herstellen, hydrateren en soepel te houden – € 10,95 (30 ml) – Embryolisse via Boozyshop.be.

Sensibio H2O Solution Micellaire

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in de rest van Europa is dit een van de populairste micellaire waters. Terecht, want hij verwijdert make-up als geen ander zonder je huid uit te drogen – € 21,50 (850 ml) – Bioderma, apotheek.

Huile Prodigiueuse Dry Oil

Een voedende lichaamsolie die tegelijk voor een zuchtje bloemengeur zorgt. Subtiel en gesofisticeerd! – € 24,90 – Nuxe, apotheek.

Super UV Fluid SPF50

Een lichtgewicht lotion die je niet ziet liggen op het gezicht en die je dagelijks kan aanbrengen onder je make-up – € 15,19 – Garnier, bij de drogist.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '