Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Staat die van jou ook al te lang in de badkamerkast? ;-)

AHA: zo vaak moet je je tandenborstel dus écht vervangen

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Het is een regeltje dat we sinds kleins af aan kennen: ’s morgens en ’s avonds je tandenpoetsen, is essentieel om ze stralend en gezond te houden. Toch vergeten we vaak dat onze tandenborstel een broeihaard voor bacteriën blijft en dus regelmatig aan vervanging toe is. Ja, ook al maak je de haartjes na elke poetsbeurt grondig schoon…


Haartjes die niet meer kaarsrecht staan of erg weelderig uitzien, zijn een eerste indicatie dat je tandenborstel misschien al een tikkeltje te lang in je badkamerkast staat. Wie die stralende glimlach wil behouden, haalt best om de drie maanden een nieuw exemplaar in huis. Ben je ziek geweest? Dan vervang je hem beter nog iets sneller. De kans dat je jezelf opnieuw infecteert met een tandenborstel die je gebruikte toen je ziek was, is klein. Toch is je immuunsysteem verzwakt en kunnen er andere soorten bacteriën op je oude borstel leven die je weer niet zo lekker in je vel kunnen doen voelen.

Tips & tricks


Om je tandenborstel met een gerust hart te vervangen, kan je voor een exemplaar uit bamboe kiezen of eentje uit bio plastic met vervangbare borsteltjes. Je klikt daarbij eenvoudig het oude borsteltje uit je houder. Wil je je tandenborstel toch graag zo lang mogelijk laten meegaan? Dan ontsmet je hem geregeld én hou je hem goed droog. Je kan daarvoor je tandenborstel een paar uurtjes in mondwater laten weken en voor gebruik weer goed uitspoelen. Eenvoudig, toch?


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '