Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lucrezia Carnelos via Unsplash

We geven je ook enkele do’s en don’ts mee.

Dit zijn de voor- en nadelen van IPL-ontharing bij je thuis

De zomer loopt op z’n einde: het moment bij uitstek als je wil starten met IPL-ontharing bij je thuis. Zo ben je helemaal haarvrij tegen ­volgend voorjaar. We vertellen je alles wat je moet weten over de semipermanente ontharingstechniek.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Ik zweer bij een ontharingsapparaat voor thuis. Ik liet ooit mijn bikinilijn ­professioneel laseren en dat werd ­uiteindelijk een teleurstelling. Ik had veel meer sessies nodig dan me was beloofd, waardoor het een hele dure zaak werd en ik het uiteindelijk opgaf, omdat ik niet het gewenste resultaat kreeg. Een ­IPL-apparaat voor thuis vraagt meer toewijding en het resultaat is niet ­definitief, maar het is wel veel betaalbaarder. Ik moet toegeven dat ik mijn onderhoudsbeurten al vaker te lang heb uitgesteld, maar het voordeel is dat je op elk moment opnieuw kan beginnen.’

De voordelen van IPL-ontharing

Snel resultaat.

Ik had al na een paar sessies minder haargroei, wat ­meteen motiveert om vol te houden.

Haarvrij voor een lange periode.

Na een aantal weken (dat verschilt per apparaat) ben je haarvrij voor een lange periode en moet je alleen maar om de zoveel tijd een opvolgbehandeling doen.

Redelijk snel.

De nieuwe toestellen flitsen heel snel, waardoor het niet veel tijd vraagt. En je doet het op een moment dat jou goed uitkomt.

Draadloos.

Sommige toestellen (zoals de Philips Lumea) kan je draadloos gebruiken als je ze op voorhand oplaadt. Je kan de behandeling dus gewoon doen terwijl je televisiekijkt.

De nadelen van IPL-ontharing

Het vraagt discipline.

Ik ben al meermaals te laat ­geweest met mijn behandeling wegens uitstelgedrag. Met als gevolg dat ik een extra behandelbeurt nodig had.

De prijs.

Zo’n apparaat kost wel wat, maar het is een eenmalige investering die in verhouding tot een professionele ­laserbehandeling veel voordeliger is.

De absolute do’s bij IPL-ontharing

Ontharen.

Scheren voor een IPL-behandeling is een must, de haartjes moeten zo kort mogelijk zijn. Je mag scheren, epileren of waxen, maar dat laatste doe je het liefst niet binnen de 24 uur voor je IPL-behandeling.

Droog en schoon.

Doe de behandeling op een ­schone, droge huid (lees: zorg dat er geen restjes bodylotion meer ­op ­zitten).

Huidtest.

Doe 24 uur voor je eerste behandeling een huidtest om te zien hoe je huid reageert op de lichtflitsen.

Hydrateer achteraf.

Hydrateer je huid na de IPL-behandeling met een milde bodylotion.

De absolute don’ts bij IPL-ontharing

Stop met uitstellen.

Stel je behandeling niet te lang uit. Als je te lang wacht met je onderhoudsbeurt, zal je mogelijk sneller een extra beurt nodig hebben.

Vermijd parfum.

Vermijd verzorgingsproducten die alcohol of parfum bevatten. Je huid is na behandeling wat gevoeliger en kan sneller geïrriteerd raken.

Pas op voor de zon.

Stel de pas behandelde zone niet bloot aan de zon. Je huid is na de behandeling veel gevoeliger aan uv-stralen en kan sneller verbranden of geïrriteerd raken. Gebruik steeds zonnecrème met factor 50.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '