Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Het feit dat ik al na één sessie minder haargroei zag, motiveerde me meteen.’

Uitgetest: Philips Lumea IPL-apparaat

Charlotte (31), beautyredactrice, ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar tutorials te kijken en volgde ook een opleiding visagie. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor een gezonde, glowy skin en naturelle make-up. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Lumea Prestige IPL-apparaat van Philips: 9/10

Prijs/kwaliteit

Ja, het is een flinke investering. Maar dit is veel voordeliger dan een permanente ontharing in het instituut (al moet je het wel regelmatiger onderhouden).

Hoe werkt het?

Dit is een IPL-ontharingsapparaat (intense pulsed light) dat na zes maanden een haarvrije huid belooft. Je kan het gebruiken voor je volledige lichaam en gezicht, en het is afgestemd op je huidskleur. Ik ben het toestel bijna vijf maanden aan het gebruiken en ik kan nu al niet meer zonder. Mijn benen en oksels zijn bijna volledig haarvrij en ik ben intussen ook mijn bikinilijn onder handen aan het nemen.

Toegegeven: je hebt er discipline voor nodig. Wanneer de app me laat weten dat het tijd is voor een volgende sessie, moet ik altijd even de moed bij elkaar rapen en ik kreeg regelmatig de melding dat ik te laat was voor mijn behandeling. Maar eigenlijk is het maar een kleine moeite: je kan het toestel zelfs draadloos gebruiken terwijl je op de bank tv zit te kijken. Het feit dat ik al na één sessie minder haargroei zag, moti­veerde me om vol te houden. En nu, vijf maanden later, hoef ik mijn benen en oksels nog amper (lees: één à twee keer per maand) te scheren.

Pluspunten

  • Je kan er verschillende zones mee behandelen: oksels, benen, armen, bikinilijn en gezicht.
  • Je hoeft niet naar een instituut en kan de behandeling gewoon uitvoeren wanneer het je uitkomt. Dat kan zelfs in je luie zetel, want je kan het toestel zelfs draadloos gebruiken (dan flitst hij wel wat trager).
  • Het werkt echt goed. Ik merk al na één sessie minder haargroei en na een vijftal maanden ben ik zo goed als haarvrij. Ik merk hier en daar nog wat haartjes, maar ze zijn zo dun en licht dat ik ze amper zie.
  • Het is een slimme investering als je weet dat je in een instituut gemiddeld 6 tot 8 sessies nodig hebt en snel rond de 100 euro betaalt voor één sessie.
  • Het is pijnloos, want je stelt zelf de sterkte in naargelang jouw huidtint en haarkleur.

Minpunten

  • Het vraagt wat discipline. Als je zoals ik last hebt van uitstelgedrag kan het zijn dat je wat meer sessies nodig hebt. Als je je niet aan de voorgestelde behandeltermijn houdt duurt het wat langer vooraleer je volledig haarvrij bent.
  • Ik heb nog geregeld een onderhoudsbeurt nodig om alle haartjes weg te houden. Maar dat was ook het geval toen ik me in het instituut liet laseren en daar kostte iedere sessie me meer dan 100 euro.

Een blijver?

Volmondig ja! Ik besteedde ooit meer dan duizend euro aan professionele laserontharing en was toen erg teleurgesteld door het resultaat. Er bleven maar haartjes groeien en de behandeling was enorm pijnlijk. Dan vind ik dit IPL- apparaat een véél betere investering.

Productinfo

Lumea Prestige IPL-ontharingsapparaat – € 414 – Philips, shop hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '