Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dimitri Lowette

Redactrice Line (29) ging van bruin naar blond haar, en kreeg daarbij professioneel advies van kapper Philip Boeve.

VRAAG AAN DE KAPPER: ‘Hoe ga ik van bruin naar blond haar zonder daarna iedere maand naar de kapper te moeten?’

We polsten naar jullie vragen rond haarkleuring en kregen er véél. Vier lezeressen kregen de haarkleur die ze altijd al wilden én bijbehorend advies van de kapper. Vandaag is het de beurt aan Line (29). Zij stelde de vraag: ‘Ik wil van bruin naar blond gaan, maar wil nadien niet iedere maand naar de kapper moeten. Hoe speel ik dat klaar?’.

Line: ‘Ik wil mijn haar al lang blond laten kleuren, maar ik kijk op tegen het onderhoud. Ik zie het niet zitten om maandelijks naar de kapper te moeten om mijn kleur te laten bijwerken.’

Met een full teasy balayage kan je je kapsel vijftig procent goedkoper onderhouden dan met een klassieke balayage.
Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve

Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve

Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve: ‘Line kreeg een full teasy balayage. Dat is een techniek waarbij we iedere lok eerst touperen voor we ze kleuren. We gebruik daarvoor een textuurpoeder om ervoor te zorgen dat de haartjes niet in de knoop raken, zodat we ze daarna mooi terug kunnen kammen. Op die manier krijg je veel meer diepte in de kleuring en ontstaan er geen harde lijnen. Een groot voordeel hiervan is dat je kleuring veel duurzamer wordt en je dus veel minder snel naar de kapper hoeft om ze te laten bijwerken. Op deze manier kan je je kapsel vijftig procent goedkoper onderhouden dan met een klassieke balayage.’

© Dimitri Lowette

TREND: Blond baby!

Ga je dit voorjaar voor blond, zet dan alles op alles om je coupe zo gezond mogelijk te houden. Geen grungy, mat (lees: levenloos) blond, maar wel gladde, glanzende lokken met een warmere ondertoon.

  • Money piece highlights – de opvallende, lichte highlights die je gezicht omkaderen – blijven heel populair in 2022. Terwijl de rest van je balayage eerder subtiel is, krijgen de voorste lokken een chunky highlight. Het geeft je kapsel 90s vibes en geeft je gelaat meteen een fris voorkomen. Deze look is erg populair bij blondies, maar werkt eigenlijk voor elke haarkleur.
  • Expensive blonde is net het omgekeerde van een duurzame kleuring. Voor je portemonnee klinkt deze trend niet aanlokkelijk, maar het is wel dé kleur die alle aandacht trok op de catwalk. Het is een monochroom platinablond waarin zowel een koele als warme ondertoon zit. Het vraagt veel onderhoud, want je ziet heel snel een donkere uitgroei én het kan groenig of gelig verkleuren als je het niet juist verzorgt. Eentje voor durvers dus, maar wel héél on trend.

Onderhoud

Philip: ‘Line is blonder gegaan, haar lokken zijn dus ontkleurd. Daarom raad ik aan om thuis altijd conditioner te gebruiken na het wassen en geregeld ook een voedend haarmasker te laten inwerken op de lengtes. Wil je je blonde lokken fris houden, maar niet té assig maken? Meng dan een klein beetje paarse shampoo met je gewone shampoo om de gele gloed er wat uit te halen zonder dat de kleur te koel wordt.’

Bleach Recovery Cica Cream

Bleach Recovery Cica Cream

Bleach Recovery Cica Cream

€ 24,85  –  Redken

Bleach Recovery Cica Cream is een leave-inverzorging speciaal voor ontkleurd haar, die het helpt herstellen zodat het weer zacht aanvoelt en zijn glans behoudt.

Shop hier

Yubi Anti-Brass Purple Shampoo

Yubi Anti-Brass Purple Shampoo

Yubi Anti-Brass Purple Shampoo

€ 39,50  –  Shu Uemura

Yubi Anti-Brass Purple Shampoo houdt je blonde lokken fris zonder dat ze heel assig worden.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '