Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro, Pexels

Dankzij deze tips hoef je je nieuwe kleurtje niet iedere maand te laten bijwerken

10 tips van de kapper om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk te behouden

Wil je een nieuwe haarkleur maar heb je geen zin om iedere maand weer bij de kapper te zitten om je uitgroei te laten bijwerken? Kapper Philip Boeve is gespecialiseerd in duurzame kleuringen en deelt zijn beste tips om je haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden.

Wie is de expert?
Philip Boeve is kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten. Hij is gespecialiseerd in balayagetechnieken en is ook co-founder van SCP Academy waar hij opleidingen geeft voor haarkleuring. Hij geeft je zijn 10 beste tips om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk te behouden.

Droogshampoo

Was je haar niet meer dan nodig en gebruik tussen twee wasbeurten in droogshampoo om je coupe langer fris te houden.

Koud water

Bepaalde kleuringen bevatten een specifiek soort pigment dat je beter met koud water wast. Vraag hierover advies bij je kapper.

Hoed of pet

Investeer in een mooie hoed of pet zodat je je haar kan beschermen tegen de zon. Zo behoud je de kleurintensiteit en wordt je haar minder snel dof.

Bescherming

Blondies, let op voor chloor in zwembadwater en voor zout zeewater. Was je haar na het zwemmen meteen met een diep reinigende shampoo en sluit af met conditioner en een masker om het te beschermen.

Professionele producten

Gebruik professionele verzorgingsproducten. De producten die je in je kapsalon koopt zijn meestal afgestemd op de producten die zijn gebruikt om te kleuren. Ze helpen dus bij het behouden van je kleur.

Conditioner

Gebruik na iedere wasbeurt conditioner om je haarschubben te sluiten. Zo bescherm je je haar tegen beschadiging en blijft het langer glad en glanzend.

Geen hitte

Vermijd hittetools zoveel mogelijk, ze doen je haarkleur sneller vervagen. Een goeie krultang werkt al goed bij 170° en hoeft dus niet tot 210° verhit te worden.

Hittebescherming

Gebruik je toch stylingtools, bescherm je haar dan vooraf met een heat protectant.

Kleurconditioner

Maak eventueel gebruik van een kleurconditioner of kleurmasker om je haarkleur levendig te houden. Zo’n product combineert kleur én verzorging en bestaat in allerlei verschillende tinten. Een voorbeeld is Autumn Angel van Kevin Murphy.

Duurzame kleuring

En last but not least: ga op zoek naar een kapper die je haar op een duurzame manier kleurt. Dat wil zeggen met behulp van een balayagetechniek (bv. een teasy balayage of een root stretch) die subtiel uitgroeit, waardoor je niet snel terug naar de kapper moet. Je betaalt misschien een beetje meer, maar je moet waarschijnlijk pas na een half jaar opnieuw naar de kapper om je kleuring te laten bijwerken. Wat je wel kan doen is na twee à drie maanden eens teruggaan om een toner op je haar te laten zetten. Die versterkt de kleur opnieuw en zorgt voor meer glans.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALAYAGE, HAARSALON & BARBER (@cafecoiffe)

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '