Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wil jij ook een deugddoende behandeling voor maar 25 euro? Haal dan snel je flair in huis!

UITGETEST: reisjournaliste Marie ging voor een gelaatsverzorging met een plus bij Queen Seven

Het is de tweede Flair Beautyweek, waardoor je voor slechts 25 een welverdiende gelaatsverzorging kan boeken. Onze reisjournaliste Marie testte alvast het beautysalon Queen Seven uit, waar ze in 1, 2, 3 verlost werd van haar winterdip én van haar grauwe, doffe teint. Het resultaat? Een zijdezacht huidje en een heerlijke glow die ervoor zorgde dat ze weken straalde alsof ze van een heerlijk ontspannende vakantie terugkwam.

‘Nu ik de dertig al even gepasseerd ben en mijn pigmentvlekken vergezeld worden door lieftallige rimpeltjes heeft mijn huid meer nodig dan een basisbehandeling met reiniging, scrub, masker en crème. Want eerlijk, die stappen voer ik zelf thuis ook al jaren uit. Wanneer ik naar een beautysalon stap wil ik net dat tikje meer en kies ik dus niet voor een op-en-top ontspannende verzorging, maar wel voor een behandeling die huidverbeterend werkt. En daar blijkt Queen Seven in Koningshooikt (vlakbij Lier en Mechelen) een goed adres voor te zijn. Eigenares Kelly vertelt me dat ze wil dat haar klanten met een zichtbaar resultaat naar huis keren. Dat belooft!

Cava en macarons

Terwijl Kelly de huidscanmachine die een analyse van mijn gezicht gaat maken instelt, slurp ik van een glaasje cava en smikkel ik van macarons. Het wordt meteen duidelijk: voor verwennerij ben ik alvast aan het juiste adres. De scan zelf maakt me iets minder gelukkig: een ingezoomde versie van je gezicht bekijken is best confronterend. Mijn huid is gedehydrateerd (damn you, wintermaanden), mijn poriën staan te wijd open en mijn pigmentvlekken komen overduidelijk naar voren. De rimpels, die vallen blijkbaar nog mee voor mijn leeftijd (pfieuw). Ik word snel gerustgesteld: zo’n huidanalyse moet je met een korrel zout nemen volgens Kelly. Niemand heeft blijkbaar een perfecte huid als je er zo hard op inzoomt

Nadat Kelly eerst een basisverzorging toepast (reinigen, scrubben, …), gaat ze over op de behandelingen die huidverbetering beloven. Ze start met een dermaplaning behandeling, die een stuk enger klinkt dan ze eigenlijk is. Met een soort mesje worden je donshaartjes namelijk van je gezicht geschraapt en neen, dat doet absoluut geen pijn, het gevoel brengt je eerder in een trance. Samen met die donshaartjes worden alle dode huidcellen verwijderd. Zie het dus als een méga reiniging van je huid die ervoor zorgt dat producten achteraf dieper in je huid kunnen trekken en dus veel meer effect hebben.

Dehydrofacial

Nu alle donshaartjes en dode huidcellen verwijderd zijn, is het tijd voor dehydrofacial, de laatste stap van mijn behandeling. Voor de hydrofacial gebruikt Kelly een penvormig machientje dat een zuigend gevoel geeft wanneer ze er mee over je huid strijkt. Opnieuw, helemaal niet pijnlijk.

Eerst worden alle onzuiverheden uit je poriën verwijderd en nadien worden er heel wat actieve ingrediënten in je huid gesluisd (denk: hyaluronzuur, peptiden en antioxidanten). Die ingrediënten kunnen door al de voorgaande stappen ultradiep intrekken. Een powerboost voor je huid als het ware. Let wel: wie graag geniet van een ontspannende gelaatsverzorging met een extra lange massage om bij weg te dommelen, komt hier niet aan z’n trekken. Maar wie – net als ik – op zoek is naar een optimaal resultaat van z’n huid wordt wel heel aangenaam verrast. Byebye doffe winterhuid, hello überfrisse nieuwe ik. 

Verzameld vuil

Op het einde van de behandeling toont Kelly me nog hoeveel vuil er van m’n huid gekomen is. Dat is best shocking en doet me meteen begrijpen waarom mijn huid er al na één behandeling zóveel beter kan uitzien. Als ik de feedback van andere klanten mag geloven, ga ik nog minstens een maand van die effecten (babyvel gevoel en giga glow) genieten. Nooit gedacht dat ik de après holiday glow ook zou kunnen bereiken met een gelaatsverzorging. Heerlijk, toch? Ik plan alvast een volgende afspraak in.

Gelaatsverzorging

Meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '