Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dimitri Lowette

Lezeres Tori (28) kleurde nog nooit haar haar, maar droomde al langer van pastelroze lokken. En zo geschiedde!

VRAAG AAN DE KAPPER: ‘Ik ben een colour virgin, maar wil graag pastelroze lokken. Hoe begin ik eraan?’

We polsten naar jullie vragen rond haarkleuring en kregen er véél. Vier lezeressen kregen de haarkleur die ze altijd al wilden én bijbehorend advies van de kapper. Vandaag is het de beurt aan Tori (28). Zij stelde de vraag: ‘Ik ben een colour virgin, maar wil nu graag pastelroze lokken. Hoe begin ik eraan?’.

Tori: ‘Ik heb mijn haar nog nooit laten kleuren. Ik wil al héél lang eens roze proberen, maar durfde de stap nooit te zetten. Mijn zus deed onlangs ook mee aan een kapselshoot voor Flair en zij heeft me over de streep getrokken.’

Hou er rekening mee dat dit kleurtje niet haalbaar is voor jou als je heel donkere lokken hebt.
KAPPER EN EIGENAAR VAN CAFÉ COIFFÉ IN SCHOTEN PHILIP BOEVE

KAPPER EN EIGENAAR VAN CAFÉ COIFFÉ IN SCHOTEN PHILIP BOEVE

Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve: ‘Natuurhaar (haar dat nooit gekleurd is of waar geen kleuring meer op zit, red.) is voor ons het makkelijkst om te kleuren en levert het mooiste resultaat op. Om een zacht pastelroze te bereiken heb je een gelijkmatige, bijna witte basis nodig. We hebben Tori dus eerst nog lichter blond gemaakt met heel veel babylights en er vervolgens een zachtroze tintje opgezet. Hou er dus rekening mee dat dit kleurtje niet haalbaar is voor jou als je heel donkere lokken hebt.’

pastelroze haar
© Dimitri Lowette

TREND: Alle kleuren van de regenboog

Felle kleuren blijven populair, dus als je het nog niet durfde, is dit jouw jaar. Er bestaan tal van tijdelijke kleurproducten voor thuis, zo kan je het eerst eens uittesten voor je het door de kapper laat kleuren.

  • Als het op kleur aankomt, zijn er geen regels. Alles kan: van de zachtste pasteltinten tot opvallende fluokleuren. Je kan een kleurspoeling of kleurmasker of -conditioner gebruiken voor een tijdelijk kleurtje, maar hou er wel rekening mee dat bepaalde kleuren (zoals blauw of groen) langer een schijn nalaten in je haar en dat je als je voor een lichte, subtiele pastelkleur wil gaan, een blonde basis nodig hebt.
  • Wil je voor dé trendkleur van het moment gaan, dan is er de Pantone Color of the Year ‘Very Peri’, een lavendelpaars. De Colorista Washout van L’Oréal in de kleur ‘Purple’ is daarvoor ideaal. Die blijft ongeveer twee weken in je haar.
  • Koper kent een comeback in 2022. Het grote voordeel is dat deze warme kleur bij alle huidtinten past, van heel licht tot heel donker. Het benadrukt de warme ondertoon in je huid, waardoor je gelaat meteen ook een gezonde glow krijgt.

Onderhoud

Philip: ‘Doe je niets aan de kleur, dan zal het roze langzaam vervagen en is je haar daarna gewoon blond. Wil je het roze onderhouden, dan kan je bij voorkeur geregeld een roze kleurconditioner of kleurmasker gebruiken. Zo’n product geeft je haar weer een tijdelijk kleurtje en verzorgt tegelijk je lokken.

Autumn Angel Apricot Rosé

Autumn Angel Apricot Rosé

Autumn Angel Apricot Rosé

€ 27  –  Kevin Murphy

Autumn Angel Apricot Rosé is een kleurversterkende verzorging die je haar opnieuw een intensere kleur én glans geeft die drie tot vier wasbeurten blijft.

Shop hier

Chroma Absolu Shampoo

Chroma Absolu Shampoo

Chroma Absolu Shampoo

€ 22,95  –  Kérastase

Chroma Absolu Shampoo reinigt en verzorgt je haar, en helpt de kleurintensiteit langer te behouden.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '