Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Eerst zien en dan geloven, dachten wij. Tijd om te testen!

Het internet is he-le-maal in de ban van deze spotgoedkope mascara

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We hebben allemaal wel onze favoriete mascara, maar het kan natuurlijk altijd beter (en cheaper!). Nu zou een Reddit-gebruikster hét goedkope geheim voor lange wimpers ontdekt hebben: de Lash Princess false lash effect van Essence ter waarde van – hou je vast – € 3,39! Het internet is volledig in de ban van het valsewimpereffect van de mascara. Eerst zien en dan geloven, denken wij dan!

Superlange wimpers


Soms kan je afgaan op de mening van het internet als het gaat om beautyproducten, maar soms moet je ook sceptisch blijven. Wij namen de proef op de som met de Lash Princess false lash effect van het budgetmerk Essence. Een Reddit-gebruikster raadt die mascara aan voor meisjes die superlange wimpers willen. Ze zette een foto als bewijs en die maakte indruk. Ook op ons.

Nu vragen wij ons natuurlijk af: werkt die mascara van nog geen drieenhalve euro écht zo goed? We bleven eventjes realistisch, liepen langs bij Kruidvat en probeerden het product voor je uit!

 

Redactrice Eva


Eva: ‘Ik vind het borsteltje van de mascara niet zo handig. Het is dik én dun en dat maakt het moeilijk om de binnen- en buitenhoekjes van je wimpers te verven zonder klonters of zwarte oogleden. Ik vind wel dat hij een goed volume geeft aan mijn wimpers, en die blijven ook wel goed zitten. Voor deze prijs zou ik het wel overwegen, maar de borstel houdt me toch wat tegen. Geef mij maar een dun borsteltje!’

Redactrice Ysaline


Ysaline: ‘Van nature heb ik al veel én donkere wimpers, maar ik draag toch dagelijks mascara om ze net dat extra effect te geven. Ik ben superblij met mijn Luxurious Lashes Extra Volume Brush Mascara van KIKO, maar die kost € 7,20. Daarom is het altijd leuk om een goedkopere variant te vinden die (bijna) net zo goed is. Ik vind dat de Lash Princess van Essence mijn wimpers héél lang maakt, maar jammer genoeg blijven er ook veel klonters achter. Daardoor zie ik er precies uit als een poppetje en dat is nu niet de look waarvoor ik ging. Als ik er achteraf met een kammetje de klonters zou wegwerken, zou ik wel tevreden zijn voor die prijs! Deze mascara vind ik dan ook perfect als je niet veel budget hebt voor make-up, maar toch mooie, lange wimpers wil.

Redactrice Eline


Eline: ‘Ik ga normaal niet voor mascara’s met het dramatische valsewimpereffect, maar voor ’s avonds op een feestje mag het al eens wat meer zijn. Zeker als het maar voor € 3,39 is! Ik heb m’n wimpers eerst gekruld, zoals ik altijd doe, en bracht dan twee laagjes aan. Wat een verlengend en volumegevend effect! Als je je ogen echt in de kijker wil zetten, is deze mascara ideaal. Je moet ‘m wel voorzichtig aanbrengen: het borsteltje goed afkuisen om klonters te vermijden (niet pompen voor je het eruit trekt!) en zeker een zigzagbeweging maken. Een kammetje om je wimpers achteraf mooi uit elkaar te krijgen kan ook handig zijn.

Aan m’n ochtendroutine zou ik de Lash Princess niet direct toevoegen, omdat hij niet echt in een-twee-drie aan te brengen is, maar voor een night out is het een topper. Een mascara moet voor mij dan ook héél indrukwekkend zijn om m’n geliefde Maybelline Colossal Volum’ Express (€ 13,99 bij Kruidvat)  te kunnen vervangen.’

Als je hem zelf eens wil uittesten, kan je de mascara voor € 3,39 bij Kruidvat krijgen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '