Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Belga Images

3. Je gebruikt je mascara langer dan drie maanden.

Deze 7 dingen mag je absoluut niet met je mascara doen

We zijn onze mascara zó dankbaar voor de finishing touch die het onze make-uplook geeft. Klinkt gek, maar soms geeft het ons ook meer zelfvertrouwen. Daarom is het extra belangrijk dat we goed voor onze mascara’s zorgen. Deze onderstaande dingen moet je in elk geval niét doen.

1. Je brengt het alleen aan op de uiteindes van je wimpers.


Om optimaal gebruik te maken van je mascara moet je het zigzaggend en vanaf de onderkant van je wimpers aanbrengen. Zo ziet het er een stuk beter uit.

2. Je pompt je mascaraborstel.


Pomp jij met je mascaraborstel in de huls? Niet meer doen! Misschien denk je dat er dan meer uit komt, maar wat je eigenlijk doet, is lucht in de huls pompen. Hierdoor droogt het sneller uit en kun je het minder lang gebruiken. Het beste is om je mascara met een draaiende beweging er in en uit te doen.

3. Je gebruikt je mascara langer dan drie maanden.


Het is moeilijk om afscheid te nemen van je geliefde, maar vooral dure, mascara na een paar maanden. Toch moet je dat wel doen. Je mascaraborsteltje wordt na elk gebruik blootgesteld aan bacteriën en lucht, en dat kan zorgen voor een ooginfectie. Pluspunt: je kan het borsteltje, nadat je het grondig schoongemaakt hebt, gebruiken om je wenkbrauwen in vorm te brengen!

4. Je gebruikt waterproof.


Waterproof mascara is ideaal voor een regenachtige of emotionele dag. Maar dat is niet elke dag het geval. Je wimpers zijn hele dunne, gevoelige haartjes. Waterproof mascara is heel moeilijk om helemaal te verwijderen en zo beschadig je – ongewenst – je wimpers!

5. Je krult je wimpers pas nadat je mascara op hebt gedaan.


We hopen dat je dit niet doet, maar het kan geen kwaad om het nog een keer te zeggen. Je wimperkruller ná het aanbrengen van je mascara gebruiken, zorgt ervoor dat je wimpers aan elkaar gaan plakken én dan is er een grote kans dat je wimpers afbreken. Ouch!

6. Je haalt het er niet goed af.


Je weet nu dat slapen met je make-up een no-go is. Toch kan het gebeuren dat je per ongeluk nog resten mascara op je wimpers hebt laten zitten. Voor het beste resultaat gebruik je een make-upremover die speciaal voor je ogen zijn.

7. Je veegt je mascara niet af.


Heb je vaak klontjes in je wimpers? Veeg het borsteltje dan zachtjes af aan de opening. Dit zorgt ervoor dat je niet meteen een dikke laag op je wimpers smeert.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '