https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Je hebt maar weinig nodig voor een professioneel resultaat dat zes weken houdt.'

Beauty Testteam: Wenkbrauw- en Wimperverf van Refectocil

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Wenkbrauw- en Wimperverf ‘Light Brown’ van Refectocil: 9/10


Wat is het?

Een professioneel product om je wenkbrauwen en wimpers te kleuren. Er bestaan veel verschillende tinten die je ook onderling kan mengen voor een specifieke kleur. Het resultaat blijft zo’n zes weken.

Prijs/kwaliteit

Je betaalt nog geen tien euro voor de twee producten samen en je hebt er telkens héél weinig van nodig. In ruil krijg je een professioneel resultaat dat heel lang blijft.

Textuur/geur

Het product is geurloos en heeft de textuur van een pasta.

Gebruik

Je mengt de twee producten tot een smeuïg geheel. Ontvet je wenkbrauwen en breng het mengsel aan. Ik gebruikte een wenkbrauwpenseel, maar het kan ook met een wattenstaafje. Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en lijn alles mooi af met een schoon wattenstaafje. De inwerktijd varieert van drie tot acht minuten, afhankelijk van hoe donker je het wil. Let op: lichtere wenkbrauwen hebben minder inwerktijd nodig (ik liet het zeven minuten zitten en vond het resultaat een tikje te donker). Daarna verwijder je het product met een wattenschijfje, ik verwijderde de binnenste helft iets sneller, omdat ik hou van een gradueel resultaat.

Ik heb het product ook uitgetest op mijn wimpers. Omdat de puntjes van mijn wimpers erg licht zijn zag ik al een mooi verschil, maar ik zou toch aanraden om hiervoor de zwarte verf te gebruiken.

Pluspunten

  • Mooi en langhoudend resultaat, alsof je het in het schoonheidssalon hebt laten doen.
  • Makkelijk te gebruiken (bekijk vooraf wel de instructievideo).
  • Je kan de verf ook voor je wimpers gebruiken. Bij blonde wimpers zorgt deze tint al voor een mooi verschil, maar je kan ook de zwarte tint kopen.


Minpunten

  • Het is even ondervinden hoe lang je het product moet laten inwerken, de kans dat je wenkbrauwen de eerste keer wat te donker of te licht zijn is reëel.


Zou je het opnieuw gebruiken?

Absoluut! Ik kleur mijn wenkbrauwen voortaan om de zes weken met deze producten. Het resultaat oogt heel natuurlijk, je huid wordt niet mee gekleurd, ik gebruik nu alleen nog een transparante wenkbrauwgel om de haartjes in model te brengen.

Wenkbrauw- en Wimperverf ‘Light Brown 3.1’ en Oxidant Crème 3% – € 4,75 en € 4,50 – Refectocil, Refectocil.nl.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten