Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De Kylie Cosmetics-producten worden massaal nagemaakt

AI: Kylie Jenner waarschuwt voor namaakcosmetica met gevaarlijke ingrediënten

Kylie Cosmetics – de cosmeticababy van Kylie Jenner – is dankzij de bekende lip kits en mooie oogschaduwpalets razendpopulair. Maar die populariteit eist zijn tol: op verschillende sites worden namaakproducten verkocht die vaak niet zulke zuivere ingrediënten bevatten.

Eerlijk is eerlijk: de producten van Kylie Cosmetics zijn niet goedkoop. Zo moest redactrice Sandie zo'n 66 euro (!) neerleggen om een lip kit te kunnen bemachtigen. Veel mensen gaan daardoor op zoek naar een goedkoper alternatief en komen terecht op websites die de producten een stuk goedkoper aanbieden. Zo zou je op eBay zelfs lip kits vinden voor 4 dollar – en dat scheelt veel, toch?

 

Het slechte nieuws: die cosmetica is helemaal niet te vertrouwen. Niet alleen is het illegaal om bestaande merken te kopiëren, ook voldoen de producten vaak helemaal niet aan de opgestelde veiligheidsvoorschriften. Zo zou je in goedkope producten vaak ingrediënten als lijm en benzine kunnen terugvinden – en dat wil je écht niet op je gezicht smeren.

 

 

Om haar trouwe fans – en waarschijnlijk ook haar eigen merk – tegen deze praktijken te beschermen, deed Kylie een uitgebreide oproep op Snapchat om haar producten alleen via haar offciële website aan te schaffen. Dat zou de enige plek zijn waar je gerust kan zijn dat je een authentiek product koopt, zonder gevaarlijke ingrediënten.

 

 

Kylie kreeg daarnaast ook reacties op Twitter van mensen die neppe producten hadden gekocht en nu met vervelende gevolgen zitten. Zo was er een meisje die een lip kit met lijm als hoofdingrediënt toegestuurd kreeg, waardoor ze haar mond niet meer kon opendoen. Jakkes!

 

ky

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '