Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

I woke up like thiiis

9 manieren om mooier wakker te worden

Je denkt misschien dat het wel goed zit met je nachtelijke rust, maar de manier waarop je slaapt, speelt een belangrijke rol in hoe je er de volgende dag uitziet. Wij geven je negen tips om morgen als een stunning beauty wakker te worden. Iedereen samen: "I woke up like thiiiiis..."

Als je wil dat je huid en haar er stralend blijven uitzien, moet je deze regels toepassen.
 

1. Reinig je gezicht voor je gaat slapen

Je weet het, want we hebben het je al zo vaak gepredikt. Niets is slechter voor je huid dan je poriën urenlang te verstoppen met een dikke laag make-up. En als je weet dat de nachtelijke taak van de huid is om te herstellen, hoe kan je dan verwachten dat die deftig wordt volbracht met een laag vuil erop? Also: verwacht puistjes als je te lui bent om je gezicht te reinigen voor je onder de wol kruipt. Het goede nieuws: als het moet kan het in vier minuten.

 

2. Slaap op een satijnen of zijden kussen

De vezels voorkomen dat je wakker wordt met een vogelnest in plaats van een kapsel op je hoofd. Zijde helpt ook om knopen en het afbreken van je haar te voorkomen. Bovendien verzacht de textuur rimpels en fijne lijntjes omdat er minder wrijving tussen je huid en de stof plaatsvindt.
 

Rug slapen 3. Slaap op je rug

Herhaalde druk op het gezicht (lees: als je op je buik of zij slaapt) zorgt voor het ontstaan van rimpels. Let dus op als je altijd op dezelfde zij slaapt, want dat kan tot behoorlijk wat asymmetrie in je gezicht leiden. Je wil toch niet dat er maar één kant van je gezicht zacht en glad is? Als je ’s ochtends gezwollen ogen hebt, probeer dan eens met een extra kussen onder je hoofd te slapen. Als je plat ligt, kan vocht zich namelijk makkelijker rond je ogen verzamelen.
 

4. Smeren, smeren, smeren

Gebruik voor het slapengaan een nachtcrème met hyalorunzuur. Die brengt namelijk een hele dosis vocht in je huid, wat helpt om lijntjes te voorkomen. Je kan ook lippenbalsem aanbrengen, je wimpers bevochtigen met wat crème en een serum op je gezicht aanbrengen. Die producten zorgen ervoor dat je huid zichzelf beter herstelt, want dat doet ze namelijk ’s nachts.
 

5. Vervang je kussenhoes regelmatig

Was het vaak genoeg, zodat je je huid niet acht uur lang op een broeihaard van bacteriën te slapen legt. Twee keer per week vervangen is ideaal, en op de overige dagen draai je je kussen gewoon om.
 

Alcohol 6. Blijf rond bedtijd ver weg van zoute snacks en alcohol

Als je veel alcohol consumeert, raakt je lichaam uitgedroogd. Om dat te compenseren, zal je lijf vocht verzamelen, en dan het liefst onder je ogen, met gezwollen kijkers als gevolg. Hetzelfde gebeurt wanneer je te veel zout hebt gegeten. Als je toch in de chips en chardonnay bent gevlogen, probeer dan de bovenstaande truc met het extra kussen.
 

7.  Steek je haar op, maar niet te strak

Het is een prima idee om je haar uit je gezicht te houden terwijl je slaapt. Zo zullen de natuurlijke oliën in je coupe geen schade toebrengen aan je huid. Steek je haar losjes op en vermijd een strakke knot of paardenstaart, want die zullen er net voor zorgen dat je haar afbreekt. Je kan je lokken ook in een zijden doek oprollen, maar een losse staart is ideaal om je brushing intact te houden.
 

8. Behandel opkomende puistjes voor je gaat slapen

 

Zie je een puistje opkomen, dan is dit het moment om het plaatselijk te behandelen. Gebruik een stick of crème op basis van tea tree olie, salycilzuur of benzoylperoxide. Het zijn allemaal ingrediënten die je zullen helpen om sneller van die vervelende acne af te geraken. Bovendien krijgt het product 's nachts ruim de tijd om goed z'n werk te doen.

 

9. Zorg dat de lucht in je kamer niet te droog is

 

Droge lucht staat gelijk aan een droge huid. Dat wil zeggen: rimpeltjes en mogelijk ook puistjes. Een handige manier om de lucht waarin je slaapt minder droog te maken is door een luchtbevochtiger naast je bed te zetten. De vochtige lucht houdt je huid gehydrateerd en soepel waardoor ze 's ochtends niet trekkerig zal aanvoelen.

 

P.S. Advies van topmodellen: ’s middags een schoonheidsslaapje houden is essentieel voor het herstel van je huid. Tijd om met onze baas te onderhandelen!

 

Check ook deze 10 manieren om puistjes te voorkomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '