Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Nooit meer doen, dus!

7 dingen die niet goed zijn voor je lange lokken

Je lange lokken zijn je grote troef, maar soms zijn ze ook echt wel een last. Wil je ze zo lang mogelijk mooi en gezond houden? Dan hou je je maar beter aan deze zeven regels.

 

1. Borstel je haar niet wanneer het nat is

 

Nat haar breekt immers een stuk makkelijker dan droog haar. Borstel je haar pas wanneer het helemaal droog is. Begin bij de puntjes en werk dan langzaam naar boven toe.

 

haar borstelen

 

2. Sla je conditioner nooit-never-niet over

 

Conditioner gebruik je niet voor niets; hij verzorgt en versterkt je haar. Bovendien zorgt hij ervoor dat je haar na het douchen een stuk makkelijker te kammen is.

 

gezond haar

 

3. Een kappersafspraak uitstellen? Nooooo!

Feit: gespleten puntjes splitten alleen maar verder. Door je haar regelmatig even te laten bijknippen, blijft het gezond.

 

beyonce haar

 

4.Teasen is pleasen (maar níét voor je haar)

 

Oké, je haar touperen zorgt voor extra volume, maar het is redelijk belastend voor je haar. Probeer je toupeersessies af te wisselen met het aanbrengen van wat volumepoeder bij je haarwortels voor die extra boost.

 

touperen

 

5. Gebruik niet te vaak hitte op je haar

 

Je haar wordt niet erg happy van dagelijks contact met metalen platen en hete luchtstromen. Probeer een paar dagen per week au naturel te gaan.

 

Haar hitte

 

6. Gebruik niet te veel stylingproducten

 

Vooral haarspray is een boosdoener. Doordat die wat kleverig is, plakken je haren als het ware aan elkaar, en dat kan ervoor zorgen dat je haar sneller afbreekt.

 

Haarspray

 

7. Bind je lokken niet te strak samen

 

Een strakke hoge paardenstaart staat superstijlvol, maar je trekt er sowieso een hoop haren mee los. Probeer eens af te wisselen met een nonchalant knotje, of laat je haar eens loshangen.

 

Haar strak

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '