Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

6 tips voor solden zonder stress

Twee keer per jaar vertrekken wij vol goede moed richting solden. Helaas is dat euforische gevoel meestal van korte duur en keren we terug met een vuile trui, kapotte oorbellen en te kleine schoenen. Dit jaar zal het niet waar zijn: zes tips om de koopjes van de eeuw te doen.

1. Wees voorbereid

Kijk eens goed in je kleerkast. Wat heb je nog nodig om die sexy collega of trendy vriendin te worden? Basics, uiteraard. Maar wat nog? Door een lijstje te maken van wat je nodig hebt, koop je geen overbodige, slechtzittende, impulsieve, te kleine of zelfs lelijke kleding. Schrijf ook op wat je uitgeeft.
 

2. Neem een namiddag vrij

Solden shoppen tijdens het weekend, dat is vragen om problemen. Offer een van je verlofdagen op (of een halve dag) voor een date met je portemonnee. In een overvolle winkel heb je nu eenmaal minder kans om topstukken te scoren. Ga je toch in het weekend de stad in? Kies dan zeker het juist moment (zie puntje 4).
 

3. Trek een casual outfit aan

Om een zenuwinzinking te voorkomen, trek je het best een praktische outfit aan. Schoenen zonder veters, een katoenen T-shirt en een broek die je snel aan en uit kan doen. Wat mag je zeker niet aantrekken: een jumpsuit, een body en nylonkousen! Ga ook eerder voor een broek dan voor een jurkje. Zo kan je makkelijk een bovenstukje proberen zonder dat je halfnaakt in het pashokje staat.
 

4. Kies het juiste moment

De beste koopjes doe je in het begin (veel keuze) of aan het einde (superlage prijzen) van de solden. Trek ook lekker vroeg de winkelstraat in. Zo zijn de winkels nog netjes en opgeruimd. Ook tegen sluitingstijd kan je even een poging wagen. Zo zijn er minder mensen en kan je op je gemak rondneuzen tussen alle kledingrekken.
 

5. Neem het zekere voor het onzekere

En ga voor kleding die je zeker nog gaat aandoen. Koop de basics van het seizoen, die de rest van het jaar veel duurder zijn: een goede jeans, een mooie tas die overal bij past, echte leren laarsjes, een little black dress, een toffe jas of een sexy lingeriesetje!
 

6. Leg een budget vast

Een must voor shopaholics als jullie 😉

Wil je nog meer lezen over de solden:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '