Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zon en zeewater zijn nefast voor je lokken.

5 tips om te voorkomen dat je met droog haar terugkomt van vakantie

Op vakantie zijn er verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je haar sneller droog en dof wordt. Om te voorkomen dat je lokken schade oplopen door zon, wind, zeewater en chloor kan je je voorzorgen nemen. Hou rekening met deze 5 tips en kom terug van vakantie met een stralende, gezonde coupe.

1. Blijf trouw


De verleiding is groot om te gaan experimenteren met travel-friendly staaltjes van nieuwe producten, maar eigenlijk is het slimmer om tijdens je reis trouw te blijven aan de producten waaraan je haar gewend is. Bestaan er travel size versies van je vertrouwde shampoo en conditioner? Neem die dan mee. Kan je die niet vinden, dan kan je een setje met lege meeneemflacons kopen en die zelf vullen.

Reisflesjes silicone (set van 3) – € 19,99 – Sunflake, bekijk hier.

2. Zonnespray voor je haar


Net zoals je huid bescherming nodig heeft tegen UVA- en UVB-straling, kan ook je haar schade oplopen door de zon. Ga je een aantal uren in de zon doorbrengen? Neem dan naast je zonnecrème ook een spray mee om je haar te beschermen. Zo voorkom je dat het droog en dof wordt.

Color Extend Sun Reflective Glow Spray – € 24,95 – Redken, bekijk hier.

3. Maskertje leggen


Zeewater, wind, zon en chloor zijn factoren die je haar in een mum van tijd kunnen uitdrogen. Hoogzomer is dus het moment om je lokken wat vaker een vochtinbrengend masker te gunnen. We herhalen het nog een keertje, wil je geen grote pot meezeulen op vakantie, maak dan gebruik van lege meeneem flacons die je zelf vult.

Serie Expert Nutrifier Masker – € 18,50 – L’Oréal Professionnel, bekijk hier.

4. Laat stylingtools thuis


Op vakantie hoeft alles niet tot in de puntjes juist te zitten. ‘Beach hair, don’t care’ is ons zomermotto. Laat die stijl- en krultang dus mooi thuis en laat je haar aan de lucht drogen. De plaats die je daarmee uitspaart in je koffer kan je opvullen met een stylingproduct om je haar zonder föhnen in model te brengen.

Grooming Creme – € 29,90 – Bumble & Bumble, bekijk hier.

5. Shampoo vs. droogshampoo


Het is warm, plakkerig weer en je haar komt vaker in contact met (zee)water, de verleiding is dan groot om het elke dag te wassen. Probeer wasbeurten toch te beperken, zodat je lokken niet dagelijks worden gestript van hun natuurlijke oliën. Wissel af met droogshampoo om de wortels van je haar minder vet te maken en je coupe een opfrisbeurt te geven.

Oh Bee Hive Droogshampoo – € 15,95 – Tigi Bed Head, bekijk hier.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '