Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Meer tijd om te slapen!

15 tips om ‘s ochtends sneller klaar te zijn

Ja, je kan je ochtendroutine gerust inkorten en er nog even stralend uitzien. Héél handig met het oog op minder badkamertijd en meer slaaptijd! Test onze 15 tips uit en bedank ons later maar.

1. Gebruik een bodylotion voor onder de douche

Ons vaste ochtendritueel: een douche nemen, ons lichaam afdrogen, het vervolgens insmeren met bodylotion en dan eindeloos wachten tot die volledig in onze huid is gedrongen voordat we onze kledij aantrekken. Tijdverlies, zeg je? Reken maar! Een bodylotion voor onder de douche breng je gewoon in de douche aan en spoel je daarna weer af. Doordat je poriën in de douche openstaan door de warmte en de vochtigheid, zullen de hydraterende ingrediënten in zo'n product trouwens dieper in de huid dringen. En jij stapt de douche uit met een babyzacht niet-vet velletje, klaar om in je outfit te springen. Win-win!

 

2. Was je haar met een reinigende conditioner

Het lijkt ons fantastisch om tegelijk ons haar te reinigen én te versterken. Dat kan dankzij de cleansing conditioners. De sulfaatvrije formules die de kleuring van je haar niet aantasten, bestaan uit 1/4 shampoo en 3/4 conditioner.

 

3. Knoop een handdoek met microfibers om je hoofd

Aangezien je de helft van je brushtijd besteedt aan het verwijderen van water uit je haar, kan je je lokken beter omwikkelen met een handdoek die die klus voor je klaart. De microfibers zullen het overtollige water uit je haar halen terwijl jij alvast aan je make-up begint. Je koopt hem o.a. bij Decathlon of AS Adventure.

 

4. Gebruik een BB-crème

Beter dan een foundation, want een BB-crème pakt je huid op verschillende manieren aan: hij zorgt voor dekking, hydratatie, egaliteit, helderheid, het vervagen van vlekjes, bescherming tegen invloeden van buitenaf...

 

5. Verbeter je gezichtsvorm met de '3'-techniek

Heel belangrijk: contouring. Met andere woorden: de vorm van je gezicht flatteren door schaduwen aan te brengen. Breng met een kabukiborstel (korte, volle make-upborstel, o.a. bij The Body Shop) je bronzer aan door in de vorm van het cijfer drie over je gezicht te glijden. Begin bij je haarlijn, maak een boog tot net onder je jukbeen en maak daarna opnieuw een boog naar de huid onder je kaakbeen. Je eindigt bij je kin. Blend de bronzer goed in je huid. Doe dat aan beide zijden van je gezicht.

 

6. Kies de juiste oogschaduwkleuren

Gedaan met uren naar je oogschaduwpaletten staren, zoekend naar de juiste kleur en de juiste combinaties. Gebruik een palet met meerdere tinten die je samen hoort te dragen. Elk beautymerk heeft er, dus take your pick!

 

7. Gebruik een kaki eyeliner

Als je te weinig slaap hebt gehad en je ogen rood zijn, zal de kaki kleur dat neutraliseren. Je zal er dus meteen wakker en fris uitzien. Blijf vooral weg van liners die een rode ondertoon hebben, want die zullen je ogen nog roder doen lijken. Zo breng je stap-voor-stap eyeliner aan.

 

8. Gebruik hetzelfde product op ogen, wangen en lippen

Kies een kleur die je op ogen, wangen én lippen kan dragen. Denk: oranje, rood, roze... Gebruik je vingertoppen om het product (oogschaduwcrème, lipgloss... – jij kiest!) deppend aan te brengen voor een natuurlijke afwerking. 

 

9. Gebruik alleen rode lipstick

Als je echt geen tijd hebt om je hele gezicht op te maken, kies dan voor niets anders dan rode lipstick. Je ziet eruit alsof je een uur met je make-up in de weer bent geweest, terwijl het eigenlijk twee minuten waren.

 

10. Vlecht je haar de avond voordien

Neem 's avonds een douche. Wanneer je haar nog wat vochtig is, kan je er vlechten in leggen. Ga ermee slapen en maak ze de volgende ochtend los. Denk erom: hoe meer fijne vlechtjes, hoe meer krullen de ochtend nadien. Kies je voor een paar losse vlechten, dan heb je daarna mooi golvend haar. Spray er nog wat lak in voor extra houdbaarheid.

 

11. Gebruik een wimperkruller

Het lijkt een overbodige stap (we hebben toch mascara?), maar het is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen om je ogen echt te 'openen'. Breng na de wimperkruller gerust mascara aan om het effect te versterken. Die oogschaduw kan je nu overslaan.

 

12. Snelle wenkbrauwen

Vergeet gesukkel met potloden en poeders. Gebruik in plaats daarvan een gekleurde wenkbrauwmascara. Hij kamt je haartjes en kleurt 'lege' plekken in in één beweging. Je wenkbrauwen zullen er ook meteen voller uitzien. Hier ontdek je de perfecte wenkbrauw voor jouw gezichtsvorm.

 

13. Koop een droogshampoo

Je kan gerust een wasbeurt overslaan en droogshampoo gebruiken. Je sprayt het in je haar, masseert het in, borstelt het uit en wég zijn die vette lokken. Extra plus: het zorgt ook voor volume in je coupe.

 

14. Gebruik je vingers

Verlies geen tijd door minutenlang te zoeken naar de juiste borstels voor elke make-up move, maar gebruik gewoon je vingers. Gewoon voor- en achteraf je handen goed wassen om bacteriën uit te schakelen.

 

15. Bad hair day? Ga voor een chignon.

Als je haar niet goed wil zitten, gooi het dan omhoog en maak er een schattige half bun van. Gewoon even vastzetten met speldjes, en klaar ben je!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '