Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Karolina Grabowska, Pexels.

Dankzij deze tips barst je beautyvoorraad niet uit zijn voegen.

LESS IS MOOI: 10 tips voor een minimalistische badkamerkast

Je hebt beperkte opbergruimte in de badkamer en zodra je een kast opentrekt, valt er een flesje nagellak uit. De oplossing? Elimineren wat je niet nodig hebt en je beautyroutine zo minimalistisch mogelijk maken.

1. Noteer de openingsdatum


Open je een nieuw product, noteer dan de datum van opening op het potje of de flacon. Op de verpakking staat een symbool van een potje met daarin het aantal maanden dat het houdbaar is, maar daar heb je niets aan als je niet weet op welke dag je het hebt geopend.

2. Categoriseer


Categoriseer alle producten in je kast en orden ze volgens die categorieën, eventueel in aparte bakjes met een label erop. Zo blijft alles overzichtelijk en vind je meteen terug wat je zoekt. Bijvoorbeeld: skincare, make-up, lichaamsverzorging, hygiëneproducten en haarverzorging.

3. Less is more


Werk met bakjes waar net alles in past dat je echt nodig hebt, zo vermijd je dat je dingen koopt die je niet nodig hebt.

4. Out with the old, in with the new


Verplicht jezelf om iets uit je routine te halen voordat je iets nieuws toevoegt.

5. Back-ups


Voorzie ook ergens een bakje met beautyvoorraad. Daarin gaan extra’s die je nu niet gebruikt, maar op een bepaald moment wel nodig zal hebben.

6. Mindful smeren


Sta eens stil bij welke producten je echt gebruikt wanneer je je make-up doet. Je zal ervan versteld staan hoeveel dingen er in je toilettasje of make-upbakje zitten die je eigenlijk niet gebruikt.

7. Ruim op en recycleer


Haal je producten meteen uit de verpakking en recycleer plastic en kartonnen doosjes meteen, zo nemen de producten vanzelf al minder plaats in.

8. Weg met dubbels


Ga eens door al je badkamertools en haal de dubbels eruit. Niemand heeft toch twee nagelknippers of twee borstels nodig? Als je ze wil bewaren als reserve, leg je ze in je voorraadbakje.

9. Travel essentials


Heb je travel size-producten voor wanneer je op vakantie gaat? Stop ze alvast in een toilettasje en zet dat ergens netjes weg in je kast.

10. Mooi om naar te kijken


Heb je ergens een zichtbaar plekje, gebruik dat dan om mooie beautyproducten uit te stallen, zoals bijvoorbeeld parfumflesjes. Het oog wil ook wat, toch?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '