Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leer hét allerlekkerste ontbijtje boordevol vitaminen kennen.

RECEPT: Dutch baby met steenvruchten

Advertorial

Begint dat boke met choco, kommetje havermout of yoghurtje met fruit in de ochtend een beetje te vervelen? We feel you! Het heeft geen zin om vast te houden aan dat saaie ontbijtje. Er zijn zó veel lekkerdere receptjes om ’s morgens rustig mee wakker te worden. Enter: deze Dutch baby met steenvruchten.


‘Dutch wát’, vraag je? De Dutch baby is een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé die helemaal overgevlogen komt vanuit de Verenigde Staten. Je stopt hem in de oven waarin hij tijdens het garen flink naar boven komt, daarna zakt hij weer als een pudding in elkaar.

Een van de voornaamste ingrediënten van dit ontbijt (of tussendoortje) is, net zoals bij een lekker pannenkoekenbeslag, melk. Maar hoe krijg je meteen voldoende vitaminen binnen bij die belangrijkste maaltijd van de dag? Ga simpelweg voor een gevitamineerde melk zoals de gevitamineerde Lactel Nr1.

Waarom kiezen voor de gevitamineerde melk van Lactel?


Simpel! Deze melk bevat maar liefst tien belangrijke vitaminen, waaronder vitamine D voor de versterking van je botten. De aanwezige vitamine B verbetert dan weer je concentratie én versterkt je immuunsysteem. Handig, want ziek wordt niemand graag. Toch?

En waarom Lactel? Lactel is een merk dat voor Belgische en duurzame melk staat, geproduceerd door onze eigen boeren. De melk komt concreet van lokale familiale, kleinschalige boerderijen die gemiddeld slechts 70 koeien per bedrijf bezitten. Én die koeien worden uiteraard met veel liefde behandeld. Ze grazen van zodra het weer het toelaat buiten en dat minstens 180 dagen per jaar. Bovendien is ook de verpakking van Lactel-melk 100 % recycleerbaar. Lief voor je lijf én Moeder Aarde, dus!

Dutch baby met steenvruchten. Recept by Avocado van de Duivel

Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen

• 180 ml Lactel Nr 1 Vitality melk

• 100 g bloem

• 2 eieren

• 1 el boter

• 2 kl suiker

• 1 kl vanille-essence

• Snufje zout

• Verse steenvruchten: abrikoos, perzik, nectarine, pruim... (of ander seizoensfruit)

• 30 g gedopte pistachenoten

• Ahornsiroop

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 230 °C en zet er een gietijzeren pan in.

2. Meng de bloem met de melk en voeg de eieren, suiker, de vanille-essence en een snufje zout toe. Mix met een staafmixer of in de blender tot een mooi egaal en luchtig beslag.

3. Als de oven op temperatuur is, laat je de boter smelten in de voorverwarmde pan. Strijk eventueel even uit met een borsteltje. Schenk het beslag in de pan. Zet 14 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. De pannenkoek zal mooi rijzen. Als je ‘m uit de oven haalt, zal hij weer inzakken. Dat is de bedoeling! Hou hem wel goed in de gaten zodat hij niet te donker wordt.

4. Snij terwijl de pannenkoek in de oven staat het steenfruit in stukjes. Hak de pistaches grof.

5. Haal de pannenkoek uit de oven en laat hem kort afkoelen. Werk af met stukjes fruit, de grofgehakte pistaches en ahornsiroop, snij hem vervolgens in spieën en serveer.

Heb je er honger van gekregen? Ontdek hier meer recepten met Lactel, de duurzame Belgische melk.

FLAIR STORIES