Home Beautyverwentijd bij je thuis

Beautyverwentijd bij je thuis

  Corbis
  Als jij op zondag in de zetel ligt bij te komen van een drukke week, zijn je huidcellen nog altijd bezig om te herstellen van alle junkfood, stress en luchtvervuiling die ze te verwerken hebben gekregen… Tijd om lief te zijn voor je huid, dus!

  11 uur: energieboost

  Nadat je lekker lang in bed hebt gelegen en je je nog eens goed hebt uitgerekt, begin je je beautydag met een evenwichtig ontbijt. Drink een glaasje versgeperst sinaasappelsap boordevol vitamine C om je wakker te maken. Daarna breng je je energieniveau op peil met granen en vezels (bijvoorbeeld met volkorenbrood). Ruil je gewoonlijke kop koffie in voor een kopje groene thee. Die zit boordevol antioxidanten: de beste manier om vrije radicalen te bestrijden, de oorzaak van huidveroudering. Met zo'n ontbijt boost je je metabolisme en kan je weerstaan aan snoep en snacks tot aan de volgende maaltijd.

   

  Natuurkuur

  Verjaag alle slechte stoffen die zich tijdens de week hebben opgestapeld. Hoe? Vermijd frisdranken en drink heel veel water. Anderhalve liter per dag is het absolute minimum. Op zondag drink je het dubbele. Onmogelijk? Voeg wat versgeperst citroensap toe aan een grote fles water en neem je fles overal mee naartoe.

   

  12 uur: geef je grijze massa wat zuurstof

  Lief zijn voor jezelf betekent niet dat je de hele dag moet liggen vegeteren op de zetel: bewegen, bewegen, bewegen! Ga met de hond wandelen, maak een wandelingetje in de tuin en leeg je brievenbus. Het lijkt banaal, maar zuurstof maakt je lichaam en geest wakker. Adem diep in en uit tijdens je korte uitstap en jaag zo alle stress uit je lijf.

  Waarom wandelen goed voor je is.

   

  13 uur: homemade beautyfarm

  Sluit jezelf op in de badkamer en tover ze om in een echte beautyfarm. Geurkaarsen, een ontspannend muziekje, je Flair bij de hand… Een goede sfeer is belangrijk.

   

  Ontspan je

  Giet wat essentiële olie, badzout of badschuim in je heerlijk warme badwater. Een bad nemen is het ideale antistressmiddel, want al je spieren kunnen ontspannen. Adem goed in en uit en geniet van het moment. Opgelet: maak het water niet warmer dan 38 °C, zeker niet als je last hebt van een hoge bloeddruk.

  6 recepten voor een zalig bad.

   

  Perzikhuidje

  Dankzij de warmte en de vochtigheid in bad openen de poriën van je huid zich, hét moment om ze grondig te zuiveren. Reinig je gezicht met een gel of een reinigingsmelk en spoel grondig. Gebruik daarna een peeling om alle dode huidcellen te verwijderen. Heb je puistjes? Dan is het nu makkelijker om ze weg te halen.

  Zo verzorg je je huid.

   

  Maak komaf met cellulitis

  Eindig je badtijd met een koude douche. Die overgang van warm naar koud brengt je bloedsomloop op gang en dat is dé manier om die vervelende kuiltjes tegen te gaan. Daarna ga je vijf minuutjes op je rug liggen en concentreer je jezelf op je ademhaling.

  Eet je cellulitis weg.

   

  Tijd voor een masker

  Nu het grootste deel van de dode huidcellen verwijderd is, dringen de actieve bestanddelen van verzorgingsproducten dieper door in de huid en werken ze dus efficiënter. Het is belangrijk om je gezicht goed te hydrateren na een peeling. Je huid is droger en heeft dus vooral voedingsstoffen nodig. Kies (ook met een vette huid) voor een hydraterend masker en laat het een tijdje inwerken…

  Maak zelf je gezichtsmasker.

   

  Tot in de puntjes

  Het leukste aan je beautydag is dat je alle tijd van de wereld hebt om jezelf eens lekker te verwennen… Tijd om je nagels aan te pakken! Verzorg ze tot in de puntjes: verwijder vlekjes met een polijstnagelvijltje, knip ze en vijl ze mooi rond.

  Tips voor gezonde nagels.

  Jobs

  Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

  Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.