https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion WOW: nieuwe Primark in Antwerpen wordt de allergrootste in België

WOW: nieuwe Primark in Antwerpen wordt de allergrootste in België

Dat wordt serieus shoppen!

Belga

80 paskamers, 67 kassa’s, 550 werknemers, 2 relaxzones met wifiverbinding en 5.900 . De Primark die op 30 april opent in Antwerpen, zal behoorlijk indrukwekkend zijn. Het wordt sowieso de grootste vestiging van de keten in België.

Fashionista’s in en rond Antwerpen kijken er al een hele tijd reikhalzend naar uit: de opening van een Primark in hun stad. De winkel voorziet je van de laatste nieuwe trends en toffe items aan heel betaalbare prijzen. Op 30 april is het eindelijk zover en opent de populaire winkel zijn deuren in het pand op de Meir waarin voordien een H&M, lingeriewinkel en koffiebar zat.

Wachtrijen

Er zijn nu ook meer cijfers bekend over hoe de winkel er precies zal uitzien. Deze Primark zal 5.900  aan shoppingplezier bieden. Daardoor wordt het de allergrootste vestiging van de keten in België. Op die oppervlakte zullen naast talloze winkelrekken, schappen en kasten vol kledij, schoenen en make-up ook 67 kassa’s staan. De lange wachtrijen zouden daardoor voorgoed verleden tijd moeten zijn.

Beleving

‘We willen in deze winkel heel hard inzetten op beleving‘, vertelt Gerry Butler, de Ierse topman van Primark Benelux in Het Laatste Nieuws. ‘Daarvoor creëerden we onder andere twee relaxzones waar klanten even kunnen uitrusten terwijl ze op ons wifinetwerk zitten of hun smartphone opladen. Klanten moeten zich op hun gemak voelen en willen terugkomen.’

Vluchtelingen

Vind je een item niet of heb je wat extra informatie nodig? Geen probleem, want er zullen maar liefst 550 werknemers aan de slag gaan in de winkel. ‘Van hen zullen er zeker 370 mensen fulltime worden aangenomen’, aldus Gerry Butler. Primark in Antwerpen wil bovendien ook aan kansengroepen de mogelijkheid geven om in de winkel te werken. ‘Er zullen een tiental vluchtelingen aangenomen worden’, zegt recruiter Anne-Marie de Block in Het Laatste Nieuws. ‘Zij zullen vroege shifts draaien, zodat ze de taal beter onder de knie kunnen krijgen zonder dat er al klanten zijn.’

Lees ook: