Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

'We wensen ons te verontschuldigen bij iedereen die we beledigd, gediscrimineerd of gekleineerd hebben', klinkt het.

BEVESTIGD: Voetbalbond zet samenwerking met rapper Damso stop

Het is eindelijk bevestigd: rapper Damso zal niet het officiële WK-lied van de Rode Duivels maken, dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond gisterenavond bekend gemaakt. ‘We wensen ons te verontschuldigen bij iedereen die we beledigd, gediscrimineerd of gekleineerd hebben’, klinkt het.


Hoewel al in november bekend raakte dat rapper Damso de eer kreeg het officieel WK-lied te maken, ontstond pas dinsdag de heisa na een open brief van de Vrouwenraad aan de sponsors van onze Rode Duivels. Volgens hen zou Damso in zijn vorige liedjes vooral zingen over ‘walging, het misprijzen en verbaal geweld tegen vrouwen‘, al was de Voetbalbond het daar niet mee eens: ‘We zijn gecharmeerd door het lied van Damso en hij is een voorbeeld van integratie‘.

Geen WK-lied


Tot nu. Via een officiële mededeling kondigde de Voetbalbond gisterenavond aan ‘de maatschappelijke controverse die de afgelopen dagen is ontstaan de betreuren’ en dus de samenwerking met Damso stop te zetten. Wie dan wel het WK-lied mag maken? Niemand. ‘Voor de controverse en commotie van de afgelopen dagen nemen we zelf de volledige verantwoordelijkheid. Jammer genoeg impliceert dit wel dat er geen officieel WK-lied zal komen.’

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '