Home Lifestyle Ook in België asbest gevonden in make-up van Claire’s

Ook in België asbest gevonden in make-up van Claire’s

‘De resultaten werden verkeerd geïnterpreteerd’

Foto: Instagram @Clairestores

Eerder deze week werd er in Nederland asbest gevonden in make-up van winkelketen Claire’s. Daarna werden er ook bij ons tests gedaan en werd de make-up preventief uit de rekken gehaald. Nu blijkt dat er ook in België asbest in de make-up zit.

Eerder deze week liet Volksgezondheid al drie producten preventief uit de rekken halen. Toen deelden ze mee dat er geen reden tot paniek was maar dat ze het zekere voor het onzekere namen. Gelukkig maar, want Volksgezondheid liet de make-upproducten opnieuw testen in gespecialiseerde laboratoria. Nu blijken er toch sporen van asbest in een aantal beautyproducten van de keten te zitten.

De heisa is al een tijdje aan de gang. In 2017 bleek al dat er asbest in de Amerikaanse producten van Claire’s zat. Een bezorgde moeder liet de make-up testen in een onafhankelijk labo. Daar testten sommige van de artikelen die Claire’s verkocht positief op asbest.

Klanten informeren

Na die feiten liet ook Nederland enkele tests doen, met een positieve uitkomst. En nu zijn er ook bij ons sporen van asbest gevonden. De winkel werd verplicht om de klanten te informeren op hun website.

Daar zegt de winkel dat ze al hun producten eerder al testten, maar dat er sprake was van een misinterpretatie: ‘Het identificeren van asbest is een visuele test. Daardoor kunnen de resultaten verkeerd geïnterpreteerd worden. Volgens ons is dat het geval geweest bij dit onderzoek.’

Wie in het bezit is van de make-upproducten ‘Claire’s compact powder’ of ‘Claire’s contour palette’ of de stalen van ‘Claire’s shadow and highlight finishing kit’ kan die terugbrengen naar de winkel. Dan krijg je het aankoopbedrag terugbetaald.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.