Home Nieuws HITTEGOLF: gisteren werd hoogste temperatuur ooit gemeten in België bereikt

HITTEGOLF: gisteren werd hoogste temperatuur ooit gemeten in België bereikt

Een Limburgs plekje evenaarde vrijdag het Belgische warmterecord.

hittegolf
© Didier Lebrun/Photo News

Dat het vrijdag abnormaal warm was, hadden we allemaal wel door. Nu bevestigen de cijfers dat ook. In Limburg werd zelfs de hoogste temperatuur ooit gemeten in België geëvenaard.

Recordwarmte

Het frisse windje dat vandaag door Vlaanderen waait, doet deugd. Vrijdag was het bakken en braden met temperaturen ver boven 30 graden. Het allerwarmst was het in Limburg, waar in Hechtel-Eksel op een bepaald moment 38,8 graden gemeten werd. Dat is een evenaring van het warmterecord van 2 juli 2015. Toen werd het in Luik-Monsin eveneens 38,8 graden. Dat laat weerman David Dehenauw weten.

In Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant werden eveneens temperaturen gemeten die hoger dan ooit waren. In Bassevelde, de warmste plek in Oost-Vlaanderen, werd het 38,4 graden. In West-Vlaanderen was Wevelgem de warmste plaats met 37,9 graden. Kapelle-op-den-Bos spande de kroon in Vlaams-Brabant met 38,5 graden. De hoogst gemeten temperatuur in Antwerpen brak geen records, maar was wel bij de hoogste ooit: 37,8 graden in Westmalle.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.