Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pairi Daiza

COOL: jij mag kiezen hoe de babypanda’s van Pairi Daiza zullen heten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De überschattige babypanda’s die deze zomer in Pairi Daiza geboren werden, krijgen binnenkort een naam. Het officiële geboortekaartje van de fluffy beestjes wordt pas op 16 november onthuld. Klein probleempje: de verzorgers van de dierentuin zijn nog op zoek naar twee namen voor de panda’s en jij kan hen daar bij helpen.


Op 8 augustus vielen er op onze redactie – en ongetwijfeld ook ver daarbuiten – heel wat ‘oohs’, ‘wauws’ en ‘cuties’, want we kregen toen te horen dat ons land twee snoezige panda’s rijker was. Pairi Daiza kondigde via sociale media aan dat mama Hao Hao niet één, maar twee babypanda’s op de wereld had gezet.

De twee panda’s worden nog steeds aangesproken met ‘Baby Boy’ en ‘Baby Girl’, maar daar komt binnenkort verandering in. Pairi Daiza is op zoek naar twee betekenisvolle namen voor de beestjes. Waarom er niet meteen een officiële naam op hun geboortekaartje stond? Volgens de Chinese traditie mogen de panda’s pas na 100 dagen een naam krijgen. De verzorgers moeten dus op 16 november twee namen hebben klaarliggen.

Het dierenpark moet op zoek naar twee Chinese namen die bij de panda’s passen en schakelt daarvoor de hulp in van zijn bezoekers. Daarom kan je vanaf vandaag via de website stemmen op jouw favoriete namen. Je kan zelf kiezen voor twee namen die bij elkaar passen (twee keuzes) of voor twee namen die niet bij elkaar horen. Voor Baby Girl kan je uit vier namen kiezen en voor Baby Boy uit drie stoere namen.

De namen


Wat zijn jouw favoriete namen? Breng je stem hier uit.

Bij de duo-namen kan je kiezen uit: 

  • Bao Di (‘kleine broer van Tian Bao’) en Bao Mei (‘kleine zus van Tian Bao’)
  • Long Long (‘draak’ voor Baby Boy) en Feng Feng (‘Feniks’ voor Baby Girl)


Voor Baby Girl kan je kiezen uit:

  • Tian Yu (‘intelligente schoonheid van de hemel’)
  • Tian Xiang (‘parfum van de hemel’)
  • Tian Yi (‘vreugde van de hemel’)
  • Ruan Ruan (‘zachtaardig meisje’)


En voor Baby Boy kan je kiezen uit:

  • Tian Jiao (‘fierheid van de hemel’)
  • Tian You (‘zegen van de hemel’)
  • Hao Yun (‘veel geluk’)


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '