Home Muziek 17 muziekartiesten van wie enkel millenials het bestaan afweten

17 muziekartiesten van wie enkel millenials het bestaan afweten

Ken jij Jojo, B*Witched en Stacie Orrico nog?

Van B*Witched tot Samantha Mumba: als je na het jaar 2000 werd geboren, heb je ongetwijfeld nog nooit van deze muziekartiesten gehoord.

1. Stacie Orrico

Elke vrouwelijke millenial die beweert dat ze ‘Stuck’ en ‘(There’s Gotta Be) More To Life’ niet uit het hoofd kent, liegt.

2. Samantha Mumba

Wisten wij als preteen veel dat Samantha Mumba de melodie van ‘Body II Body’ pikte van David Bowies ‘Ashes to Ashes’.

3. Mandy Moore

Lang voor ze de pannen van het dak acteerde in de dramareeks ‘This Is Us’ (binnenkort eindelijk op Vitaya!), bracht Mandy Moore zeemzoete popsongs zoals deze ‘Candy’.

4. S Club 7

Door velen gezien als de ‘Steps van den Aldi’, maar de jongens en meisjes van S Club 7 hadden toch maar mooi hun eigen fictiereeks.

5. B*Witched

Wij gaan niet ontkennen dat we de danspasjes die bij deze oorwurm horen nog steeds feilloos kunnen uitvoeren.

6. A*Teens

Yep, in 1998 had een Zweed het geniale idee om een jonge, hippe versie van ABBA te lanceren. Onze oren suizen er nog van.

7. Aly & AJ

Of wij onze keel meermaals schor zongen met onderstaande ‘revenge song’ terwijl we toen helemaal nog geen vriendje hadden? Misschien.

8. The Veronicas

Wij houden Lisa Marie en Jessica Louise Origliasso nog steeds verantwoordelijk voor onze toenmalige emobles en obsessie met zwarte nagellak en duimringen.

9. Christina Millian

Wij speelden bij wijze van spreken nog met onze Barbiepoppen toen Christina Millian uit haar kamer ontsnapte om te gaan feesten, en toch vonden we haar ongelofelijk bad ass.

10. Mya

Stoere bikers en halfnaakte danseressen: deze clip was zonder twijfel véél te sexy voor de onschuldige tiener die we toen nog waren.

11. Jojo

Dertien jaar en al zoveel noten op haar zang (letterlijk én figuurlijk): dat Jojo anno 2004 onze heldin was toen ze haar leugenaar van een lief publiekelijk aan de schandpaal nagelde, is een understatement.

12. Jennifer Love Hewitt

Lang voor ze zich ontpopte tot geestenfluisteraar (‘The Ghost Whisperer’) en pooier (‘The Client List’) gaf Jennifer Love Hewitt zich bloot in haar popsongs.

13. Michelle Branch

Of wij ‘Everywhere’, ‘All You Wanted’, ‘Are You Happy Now?’, ‘Breathe’ en ‘Goodbye To You’ bijna twintig jaar na hun release in onze Spotifylijst met favoriete nummers hebben staan? Duh.

14. Lindsay Lohan

‘We moeten het ijzer smeden wanneer het heet is’, moet Lindsays manager gedacht hebben. Dus bracht LiLo op het hoogtepunt van haar acteercarrière ook nog eens twee albums uit. Geen Grammymateriaal, weliswaar, maar wel genoeg om ons als preteen ‘in da club’ te wanen ook al stonden we dan gewoon in onze pyjama op ons bed.

15. Ashlee Simpson

Ashlee hoopte met haar zangcarrière uit de schaduw van grote zus Jessica te treden. Vandaag staat ze vooral bekend als echtgenote van Evan Ross, zoon van soulicoon Diana.

16. LeAnn Rimes

Hoewel dansen in een bar niet bepaald ons levensdoel was, kunnen wij LeAnn Rimes’ ‘Can’t Fight The Moonlight’ uit chickflick ‘Coyote Ugly’ vijftien jaar na datum nog steeds woord voor woord meezingen.

17. Lene Marlin

Een gitaar en een engelenstem: meer had de Zweedse Lene Marlin niet nodig om een monsterhit te scoren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.