Home LOVE & SEX Wil je een gelukkige relatie? Dit moet je doen!

Wil je een gelukkige relatie? Dit moet je doen!

Het geheim onthuld!

Veer
Hét geheim om je relatie sterker te maken? Volgens een studie die vorige week gepubliceerd werd in Personal Relationships zouden koppels die samen lachen ook samen blijven. Letterlijk.

Psychologen aan de Universiteit van North Carolina onderzochten bij 71 koppels die gemiddeld zo'n vier jaar samen waren de kwaliteit van hun relatie. Terwijl ze vertelden hoe ze elkaar ontmoetten, werden ze op video vastgelegd. Hoe vaker het koppel simultaan lachte tijdens het verhaal, hoe hoger ze de kwaliteit van hun relatie, hun closeness en hun support inschatten. Uit de studie bleek ook dat vrouwen vaker lachten dan mannen (moeilijk publiek, hé ;-)).

Naast het vanzelfsprekende feit dat mensen die vaker lachen gelukkiger zijn, kan het lachen met je partner een soort van aanmoediging zijn. Als er maar langs één kant gegiecheld wordt, kan het een teken zijn dat je elkaars humor niet helemaal begrijpt. "We kunnen allemaal wel een moment bedenken waarin we lachten terwijl de persoon naast ons er gewoon stil bijzat", vertelt Laura Kurtz, één van de onderzoekers. "Opeens neemt dat moment een duikvlucht. We vragen ons af waarom die persoon niet lacht, wat er mis is met hen, of misschien wel met ons, en wat dat zou betekenen voor de relatie."

Hoewel het niet helemaal duidelijk is of samen lachen je relatie écht verbetert of dat gelukkige koppels gewoon vaker om dezelfde dingen lachen, is het zeker geen slecht idee om elkaar aan het lachen te maken. Plus, lachen is gewoon goed voor je gezondheid. Dus wanneer je lover volgende keer de slappe lach heeft of een flauw mopje vertelt, probeer dan mee te doen. Je gaat er niet van dood en het kan heel wat betekenen voor je relatie.

Niet helemaal overtuigd? Hier zijn nog 5 redenen om meer te lachen.

Ben jij op zoek naar Mr. Right? Zo strik je hem!

Niet alleen lachen maakt gelukkig. Hier zijn 8 andere gewoontjes van gelukkige koppels.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.