Home LOVE & SEX Verliefd op een ander

Verliefd op een ander

Alles over seks

Het was echt niet de bedoeling, je houdt zielsveel van je partner… en toch ben je verliefd op iemand anders. Wat moet je doen? Sensoa heeft alvast een paar tips.

Verliefd worden op een ander tijdens een relatie kan iedereen overkomen. Het is perfect menselijk en hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Het betekent ook niet automatisch dat je niet meer houdt van je partner. Je kan er zelfs als koppel sterker uitkomen.

De vraag die je zelf kan stellen is:

Wat maakt dat ik verliefd ben geworden op die ander? En heeft dit gevolgen voor mijn huidige relatie? Er zijn verschillende redenen om verliefd op iemand te worden. Je kan bijvoorbeeld verliefd worden op bepaalde karakteristieken van een persoon, maar het kan even goed gaan om ‘enkel’ pure fysieke aantrekking. Voorts is het  best mogelijk dat deze verliefdheid je duidelijk maakt dat je iets mist in je huidige relatie (of bij je huidige partner).

Een volgende stap is dan te beslissen wat je met deze informatie gaat doen.

Je kan beslissen je relatie stop te zetten en een nieuwe relatie aan te gaan. Weet wel dat verliefdheid een tijdelijk proces is. Hoe hard je ook gelooft tijdens je verliefdheid dat dit altijd zo zal blijven en hij of zij de ware is, na een tijdje gaat die grote verliefdheid over en blijft er een mens van vlees en bloed over. Je kan van die persoon houden, maar je kan er ook niet van houden…

Maar je kan ook beslissen dat je verder wil met je huidige relatie. Kies je voor je relatie, dan kan het zijn dat je de verliefdheid niet bedreigend voor je relatie vindt en je jezelf er wel ziet uitgeraken.
Maar, het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat er aan de relatie gewerkt moet worden. Sommigen kiezen ervoor om daarover openlijk met hun partner te praten. Net het feit dat het met de partner wordt besproken is een duidelijk signaal dat je niet aan de verliefdheid wil toegeven en je voor je relatie kiest of dat je er samen aan wil werken.
Anderen kiezen ervoor om het niet te zeggen tegen de partner omdat het de partner zou kwetsen, omdat de verliefdheid helemaal niet zo belangrijk was, omdat het op de verdere relatie zou wegen, omdat er altijd wantrouwen zou blijven bestaan. Het is aan jou om uit te maken en in te schatten op welke manier je hier binnen je relatie het best mee omgaat.

Je kan er voor kiezen om even af te wachten, de “verliefdheid” in zekere zin te verkennen vooraleer je een definitieve beslissing neemt. Dit is niet zonder risico als je uiteindelijk er voor kiest om toch met je relatie verder te gaan. Het vertrouwen tussen partners dat noodzakelijk is voor een relatie, kan er een ernstige deuk mee oplopen.

Heb je het gevoel dat contact met de persoon waarop je verliefd bent, het alleen maar moeilijker maakt, dan kan je ervoor kiezen om contacten met de persoon waarop je verliefd bent te vermijden. Hoe hard het ook is, elke sms, gesprek, chat, mail voedt de verliefdheid. Misschien moet je ook eerlijk zijn tegen de persoon waarop je verliefd bent en aangeven dat je zoveel mogelijk contact zal vermijden.

Kan je er niet met je partner over praten en heb je daar behoefte aan, dan is het goed een vriend of vriendin te kiezen die je kan vertrouwen. Het is een cliché maar praten helpt.

Nog meer vragen?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.