Home LOVE & SEX Singles zijn gelukkiger, en wel hierom

Singles zijn gelukkiger, en wel hierom

All the single ladies, all the single ladies...

Giphy
Break-up's zijn hard, soms heel hard. Maar achteraf bekeken is single zijn helemaal zo gek nog niet. Je bent zelfstandig en kan doen wat je wil. Zoooveel voordelen! De website Happify onderzocht waarom singles gelukkiger zijn, en dit zijn de top vijf leukste redenen.

1. Ze zijn gelukkiger met hun job

Als je je job leukt vindt, kan je beter nog even wachten met trouwen. Uit onderzoek blijkt dat als je zo'n grote levensgebeurtenis hebt meegemaakt als het huwelijk, de kans groter is dat je minder voldoening haalt uit je job. Het valt zelfs vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. 

via GIPHY

2. Ze nemen geen genoegen met minder

Singles die sterk in hun schoenen staan en niet bang zijn om alleen te zijn, zijn uiteindelijk beter af in een relatie. Als je bang of eenzaam bent, loop je een grotere kans om in een relatie met minder genoegen te nemen. Doe dit niet.

via GIPHY

3. Ze hebben meer vrienden

Singles eenzaam? Neu neu, dat is een vergissing. Uit deze studie blijkt zelfs dat vrijgezellen intiemere vriendschappen hebben. Ze krijgen ook meer hulp en blijven daarom beter in contact met hun familie en vrienden. Want ja, chicks before dicks, hé.

via GIPHY

4. Ze willen de wereld verbeteren

Als vrijgezel voel je jezelf meer betrokken bij andere vrijgezellen, waardoor je meer het gevoel krijgt dat je deel uitmaakt van een community. Je hebt ook meer tijd om mensen te helpen en goede doelen te steunen. Je kan voor jezelf ook een bucketlist opstellen, die je helemaal alleen kan volbrengen. Een dagje vrijwilligerswerk doen? Check.

via GIPHY

5. Ze zijn sportiever

Je hebt als single meer tijd om te sporten, én je eet waarschijnlijk ook wel gezonder (meestal ja). Uit onderzoek bleek dat 73 % van de ondervraagden die te weinig sporten in een relatie zit. En oh ja, van sporten word je ook nóg eens gelukkiger. Win-win.

via GIPHY

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.