Home LOVE & SEX Een orgasme elke keer als je seks hebt, is blijkbaar gevaarlijk

Een orgasme elke keer als je seks hebt, is blijkbaar gevaarlijk

Ooit gehoord van het 'orgasme-imperatief'?

Dat een orgasme de kers op de taart is, weten we allemaal. Maar wetenschappers beweren nu dat een hoogtepunt bereiken ook wel eens gevaarlijk kan zijn…

Wetenschappers noemen het fenomeen het 'orgasme-imperatief' en het zou geen fysiek maar eerder een emotioneel risico zijn. Uit een onderzoek naar het seksleven en de gewoontes van studenten, bleek dat de druk op het verkrijgen van een orgasme eventueel een destructieve werking kan hebben op je zelfbeeld en hoe je naar relaties kijkt.

Sekstherapeuten benadrukken dat die druk ervoor zorgt dat jongeren seks als een activiteit met een duidelijk einddoel gaan zien: een orgasme krijgen. Als je geen orgasme krijgt, heb je dan ook gefaald. Maar seks zou eigenlijk meer rond de interactie zelf moeten draaien, en het plezier dat je eraan beleeft.

Als je er niet in slaagt om een orgasme te krijgen, heeft dat een invloed op zowel je eigen zelfbeeld als dat van je partner. Jij voelt je gefaald en je partner voelt zich onbekwaam. De boodschap van het onderzoek is dus eigenlijk dat seks niet moet gaan over verwachtingen of een eindresultaat. We mogen allemaal lekker chillen en genieten. Cheers to that!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.