Home LOVE & SEX Dit is hét geheim voor een stomend seksleven als jullie al eeuwen...

Dit is hét geheim voor een stomend seksleven als jullie al eeuwen samen zijn

Spice up!

Belga
Je eeuwenlange relatie met bae doet je waarschijnlijk super safe en comfy voelen (je ruilt je sexy lingerie regelmatig in voor een heerlijk zittende bommaonderbroek), maar dat wil niet zeggen dat jullie seksleven altijd even opwindend is.

Wel, uit onderzoek aan de universiteit van Toronto blijkt dat het geheim van een gelukkig seksleven in een lange relatie superhard werken is.

Voor de studie werden 1.900 personen in hetero- en homoseksuele relaties ondervraagd over hun overtuigingen wat relaties betreft en de tevredenheid over hun seksleven. Op basis van hun antwoorden verdeelden de onderzoekers de deelnemers in twee groepen: de groep 'seksuele groeiovertuigingen', i.e. personen die ervan overtuigd zijn dat er gewerkt moet worden voor seksuele bevrediging, en een groep 'seksuele lotovertuigingen', i.e. mensen die denken dat seksuele bevrediging voortvloeit uit het vinden van de perfecte sekspartner.

Wat blijkt? De eerste overtuiging zorgde duidelijk voor een hetere, meer toegewijde seksuele relatie. Daarnaast stelden de wetenschappers ook vast dat de zogenaamde 'honeymoon phase' voor iedereen gemiddeld zo'n 2 à 3 jaar duurt. Dat is de fase waarin zowel de eerste als de tweede groep gelukkig is met zijn/haar seksleven. Na die fase zou de groep die gelooft in het harde werk zich meer bevredigd voelen dan zijn tegenhangers. Ook zouden vrouwen – in tegenstelling tot mannen – vaker de neiging hebben om te geloven dat er voor een goed seksleven hard werk geleverd moet worden. Surpriiiiise.

Lees ook: