Home LOVE & SEX Deze betekenissen schuilen achter je seksdromen

Deze betekenissen schuilen achter je seksdromen

Het is niet wat je denkt

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt: een seksdroom. En niet zomaar een seksdroom, neen, maar bijvoorbeeld een met de persoon die je net écht niet kan uitstaan. Wat betekent dat dan?

Je droomt dat je vreemdgaat

Een droom over vreemdgaan kan betekenen dat je een gebrek aan vertrouwen hebt. En voor je je begint te twijfelen over je relatie, het gaat over een gebrek om vertrouwen in jezelf en niet over je relatie. Twijfelen of je nog aantrekkelijk genoeg bent of je te veel aantrekken van wat anderen denken, kan dus zorgen voor rode wangen bij het wakker worden.

Je droomt dat je seks hebt met iemand van hetzelfde geslacht

Na een seksuele droom met een andere vrouw moet je niet twijfelen aan je geaardheid. Zo’n droom gaat eigenlijk over een sterke vriendschap met een vriendin. In dromen worden je dagdagelijkse emoties en gevoelens versterkt. In werkelijkheid heb je gewoon een goede band met iemand, in je dromen gaat het iets verder. Maar zulke dromen zijn compleet onschuldig.

Dromen over seks met iemand van het geslacht waar je niet op valt, kunnen betekenen dat je zelfverzekerd bent over je lichaam, je overtuigingen, je moralen en je waarden. Het kan ook een reflectie van je avontuurlijke kant zijn.

Je droomt over seks met een persoon zonder gezicht

Ook deze droom heeft een diepere betekenis dan je zou denken. Het onbekende gezicht staat voor identiteit. Seks met een gezichtloze persoon betekent dat je continu wordt uitgedaagd door het onbekende. Het is een alarmbel dat je goed moet nadenken over wat jou misschien kan tegenhouden in het leven.

Een seksdroom met een onbekende kan ook betekenen dat er iets ontbreekt in je relatie. Het kan goed zijn dat je romantiek mist in je dagelijkse leven. Misschien focus je tijdens de seks te veel op de daad zelf en niet genoeg op voorspel of romantiek. Probeer dus meer te genieten van elkaar en je lief zal hopelijk snel veranderen in die droomprins .

Een seksdroom over je beste vriend

Van deze droom verschiet je waarschijnlijk even, maar geen schrik: het betekent alleen maar dat jouw beste vriend beschikt over eigenschappen die jij erg bewondert.

Heb je een droom over seks met de vriend van je lief? Dat gaat meestal om onschuldige nieuwsgierigheid. Onbewust wil je wel eens weten hoe het zou zijn met die andere man. Deze dromen komen het vaakst voor als je seksleven even een dipje heeft. Zie het dus niet als een teken om je lief te dumpen en er met zijn beste vriend vandoor te gaan. Pak eerder je liefdesleven eens onder handen en verras hem met een pikant lingeriesetje of een sensuele massage.

Je droomt over seks met iemand die je niet kan uitstaan

Heb je een seksdroom over een collega die je hélemaal niet leuk vindt? Geen paniek: dit betekent niet dat je onderbewustzijn die hatelijke collega toch net iets leuker vindt dan je denkt. Het kan betekenen dat je jaloers bent op een werkgerelateerde skill die je collega bezit.

Seksuele gevoelens kunnen ontstaan door allerlei emoties, zelfs woede. Woede staat namelijk voor passie, wat in je droom al eens kan overslaan in passionele seks. Breek er je hoofd niet over, het belangrijkste is dat je dromen van realiteit kan onderscheiden . Stoor je dus zeker niet aan iets wat je niet kan controleren en probeer volgende keer in slaap te vallen met je lief in gedachten.

Weetje: als je droomt over een orgasme tijdens de remslaapfase – de fase waarin je gaat dromen – kan je er ook écht een hebben.

Lees ook:

8 dingen die een invloed hebben op je slaap

Hét middeltje voor glanzende lokken? Seks!

20 verrassende seksweetjes