Home LOVE & SEX De klimaatverandering is slecht voor je libido

De klimaatverandering is slecht voor je libido

Het milieu is niet het enige slachtoffer...

Corbis
De klimaatverandering heeft niet alleen een invloed op het milieu; ook ons seksleven heeft er mogelijk last van. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Gelukkig bestaat er een makkelijke en leuke oplossing voor dat probleem: vanavond eens lekker dicht bij je lief gaan liggen!

Het onderzoek heeft een verband gezocht tussen onze seksdrive en de temperatuur. Die twee parameters werden over een periode van 80 jaar onderzocht. Men kwam tot de conclusie dat we minder vrijen wanneer het buiten warmer is dan 26 graden. Gevolg: een daling van het aantal geboortes. Die zijn (logisch…) wel pas acht tot tien maanden later merkbaar.
 

Voor elk probleem is er een oplossing

Volgens de studie komt dat omdat we door het warme weer minder zin hebben in seks. De hoge temperatuur heeft namelijk een slechte invloed op ons libido. Als we naar mannen en vrouwen apart kijken, zien we ook een invloed op de kwaliteit van zijn sperma en op onze ovulatie.
 

Wanneer de temperaturen dalen, maken we dat wel goed. Toch compenseert het niet voor de daling in het aantal geboortes. De oplossing is volgens de studie heel simpel: airconditioning. Geen kaarsjes of een paar lieve woordjes om elkaar in de stemming te krijgen, dus. Het enige wat je hoeft te doen, is de airco aanzetten. Zorgen voor volgende zomer, denken wij dan. Nu de winter nadert, kruipen we toch liever lekker dicht tegen ons lief aan.
 

Wie, wat, waar?

Het onderzoek kreeg de titel 'Maybe Next Month? Temperature Shocks, Climate Change, and Dynamic Adjustments in Birth Rates' en werd gepubliceerd door The National Bureau of Economic Research. ​Ook verschillende universiteiten hielpen mee. Zo waren er leden van de Tulane University, de University of California-Santa Barbara en de University of Central Florida betrokken in het onderzoek.

Nog meer wetenschappelijke onderzoeken: