Home LOVE & SEX Bewezen: vrouw komt áltijd beter uit een break-up

Bewezen: vrouw komt áltijd beter uit een break-up

Because we're strong enough...

Giphy
Zit je huilend in de zetel met een grote pot Ben&Jerry’s terwijl je dit leest? Niet getreurd ladies. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een vrouw áltijd beter uit een break-up komt dan haar ex. Because we’re strong enough…

Loopt je ex zonder zorgen rond terwijl jij in zak en as zit? Het is gewoon een kwestie van tijd tot jij terug on top of the world bent. Onderzoekers van de Binghamton University en de University College London hebben een onderzoek afgenomen bij 5.705 personen in 96 landen. Ze vroegen om hun fysieke en emotionele pijn na een break-up een score te geven. Ze ondervonden dat vrouwen zowel fysiek als emotioneel meer last hebben meteen na de break-up, maar dat de rollen omgekeerd zijn na een bepaalde periode.

De studie, die werd gepubliceerd in Evolutionary Behavioral Sciences , heeft ondervonden dat vrouwen uiteindelijk sterker uit een break-up komen dan de man. Eens ze wat tijd gehad hebben om het allemaal een plekje te geven, kunnen ze zich beter over de breuk heen zetten. De basis achter deze theorie ligt bij onze voorouders. Vrouwen hadden, back in the day, meer te verliezen wanneer ze een relatie aangingen met een man. Zo hadden ze aanvankelijk meer verdriet wanneer hun relatie op de klippen liep. Wanneer een man uiteindelijk besefte dat hij terug zou moeten vechten om de aandacht van andere vrouwen, dringt het verlies pas echt door.

Mannen kroppen hun emoties vaak op en doen alsof er niks aan de hand is. Vrouwen zijn nu eenmaal beter in het verwerken van hun emoties. Zo kunnen mannen  een break-up vaak niet volledig achter zich laten.

Lees ook:
 

Wat moet je onthouden na een break-up

              Waarom vrienden blijven met je ex geen goed idee is

                          Stappenplan: zo geraak je over je ex