Home LOVE & SEX BEWEZEN: koppels die samen sporten, blijven samen

BEWEZEN: koppels die samen sporten, blijven samen

Work it!

Corbis
Vergeet dineetjes bij kaarslicht of wandelingen in het park. Sporten is de beste lijm voor je relatie. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat koppels die zich samen in het zweet werken, meer kans hebben op slagen. Zijn het de feromonen, de adrenaline of is het zwetend lijf van je partner gewoon onweerstaanbaar?

Samen sporten met je partner zou de emotionele en fysieke connectie versterken. Door samen te zweten, hou je elkaar ook op het rechte, gezonde pad. Je wil samen een gezonde levensstijl onderhouden. Dus als je op zondagnamiddag nog 'ns samen in de zetel hangt met een zak chips, kan je beter een rondje gaan joggen. 't Is goed voor je lijf en je liefdesleven.

Studies hebben aangetoond dat koppels zich tevreden voelen over hun relatie na een intense fysieke uitdaging samen. Ze hebben na zo'n work-out ook het gevoel dat ze hun partner nóg liever zien. Wat een beetje zweet niet kan doen, hé. Een gedeeld sportdoel hebben (een loopwedstrijd bijvoorbeeld) of regelmatig samen sporten, heeft een positieve invloed op de kwaliteit van je relatie. Schrijf je dus nu misschien al in voor de 10 miles volgend jaar.

Als je samen sport, stel je jezelf op elkaar af. Je loopt op dezelfde tred, hij doet 20 squats, jij blijft niet achter, hij zwemt 10 baantjes en jij zwemt in zijn zog. Dergelijk gedrag leidt tot non-verbale matching en je voelt je emotioneel afgestemd op elkaar. Koppels die samen sporten, voelen zich meer verbonden met hun partner. Dus voor zo'n onlosmakelijke band zonder woorden, moet je wel een beetje afzien. Maar het is dus de moeite waard.

In het begin vind je er misschien niets romantisch aan, maar samen sporten wordt na een tijdje ook quality time. Net zoals uit eten gaan of een avond Netflix kijken in de zetel.

Bron: Psychologytoday.com, Mydomaine.com

Lees ook:

Dit onderzoek voorspelt wanneer je seks zal hebben deze week

BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om een 'nummer twee' te doen

BEWEZEN: dit is de ideale leeftijd om te trouwen

BEWEZEN: je lengte heeft invloed op wie je aantrekkelijk vindt