Home LOVE & SEX 7 voorwaarden voor een gelukkig huwelijk

7 voorwaarden voor een gelukkig huwelijk

Corbis
Je ontmoet de man van je dromen, je bent stapelverliefd en je droomt dat jullie voor altijd samen zullen blijven. Maar is dat ook mogelijk? Volg deze zeven stappen en je leeft zeker happily ever after.

1. Leg je lat hoog

'Je verwacht te veel, je moet je lat wat lager leggen.' Dat hoor(de) je als single waarschijnlijk vaker dan je zou willen. Maar onderzoek wijst uit dat hoge verwachtingen net goed zijn om uiteindelijk een gelukkig huwelijk of lange relatie te krijgen. Wie een bevredigende relatie met romantiek, passie, respect en vertrouwen verwacht, heeft meer kans om ook zo'n relatie te krijgen.


2. Denk aan de 5-op-1-regel

In een goede relatie zijn er vijf keer meer goede momenten dan slechte momenten. Dat komt omdat je de slechte momenten makkelijker en langer onthoudt. Je hebt dus vijf positieve momenten nodig om dat ene negatief moment goed te maken. Kom je daar niet aan, dan heb je meer kans om uit elkaar te gaan. Het is dus belangrijk om niet alleen 'sorry' te zeggen na een ruzie, maar om ook veel moeite te doen om het écht goed te maken.


3. Heb aandacht voor goed nieuws

Het is belangrijk om te focussen op de positieve dingen die jullie meemaken. In het begin van jullie relatie is dat evident, maar hoe langer jullie samen zijn, hoe meer de negatieve dingen gaan overheersen. Maar uit onderzoek blijkt dat koppels die regelmatig aandacht hebben voor goed nieuws, ook meer tevreden zijn over hun relatie en intiemer zijn met hun partner. Wees dus elke dag oprecht blij met wat je man bereikt heeft, ook al is het iets heel kleins. Het geeft hem een goed gevoel en je boost meteen je relatie.


4. Hou je familie en vrienden dicht bij je

Een relatie waarbij het enkel draait om jullie twee is niet echt gezond. Je moet ook genoeg aandacht hebben voor je vrienden en familie. Het is echt niet nodig om altijd alles samen te doen, maak gerust tijd om eens iets alleen te doen.


5. Wees zelf gelukkig

Verwacht niet van je man dat hij je heel je leven gelukkig zal maken. Dat is onhaalbaar en oneerlijk tegenover je man. Zorg eerst voor je eigen geluk, zo kan je samen nog gelukkiger worden.


6. Maak je relatie spannender

Een van de grootste boosdoeners in een relatie is de sleur, die er onvermijdelijk insluipt. Om de spanning van de eerste maanden en jaren er weer in te krijgen, is het belangrijk om af en toe nieuwe en spannende dingen te doen samen. Maak een lijst met alles wat jullie graag zouden willen doen, of bedenk om de beurt een leuke uitdaging. Fun en spanning gegarandeerd, zelfs als jullie al een hele tijd samen zijn!


7.  Meer seks

Dat jullie wat minder seks hebben, is logisch, maar probeer toch genoeg tijd te maken om regelmatig te vrijen. Het heeft alleen maar voordelen! Seks is gezond, vermindert stress, het verhoogt jullie intimiteit en het verbetert jullie relatie. Wat je dus moet doen als je dit leest: sluit de computer nu af en make love to your hubby!
 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.