Home LOVE & SEX 6 dingen die niet goed zijn voor je libido

6 dingen die niet goed zijn voor je libido

Corbis
Staat je libido op een laag pitje? Dan ligt dat misschien wel aan wat je hebt gegeten. Sommige voedingsmiddelen zouden je meer zin doen krijgen in seks. Deze 6 dingen hebben dan weer een omgekeerd effect.

1. Koffie

Ben je gevoelig aan caffeïne, dan kan je dat kopje koffie na de lunch beter skippen als je 's avonds nog spannende plannen hebt. Caffeïne kan je angstgevoel verhogen en ervoor zorgen dat je niet genoeg kan ontspannen om in de mood te komen.

2. Vis

Vermijd vooral grote vissoorten zoals zwaardvis, tonijn, makreel en zeebaars. Er zitten stoffen in die je hormoonproductie en dus je sexdrive kunnen beïnvloeden. Kleinere vissoorten en schaaldieren hebben dat effect gewoonlijk niet.

Munt

3. Munt

Hoewel munt verder wel heel goed is voor je gezondheid werd al ondervonden dat het je libido verlaagt. De menthol in munt laat de testosteronwaarden dalen. Ja, dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

4. Alcohol

Eén à twee glazen wijn kunnen al eens wonderen doen en je helemaal in de juiste sfeer brengen. Ga je daar over, dan maak je kans op dehydratatie en dat zorgt ervoor dat vochtproductieyou know… – moeilijker verloopt.

5. Drop

Drop bevat een bepaalde stof die de hoeveelheid testosteron in je lichaam doet dalen.

Koolhydraten

6. Geraffineerde koolhydraten

Voorbeelden zijn wit brood, witte rijst, pasta, suiker en koekjes. Ze zijn niet bevorderlijk voor je libido omdat ze ook weer je testosteron levels naar beneden halen.