Home LOVE & SEX 5 lekkernijen die je seksleven boosten

5 lekkernijen die je seksleven boosten

Corbis
Wil je je seksleven wat meer pit geven of ben je de laatste tijd wat seksmoe? Voedsel kan je opnieuw meer zin geven.

1. Avocado

De Azteken zagen er al testikels in en nu we er over nadenken, moeten we ze gelijk geven. Maar avocado's hebben niet alleen hun looks mee als het over seks gaat. Ze zitten immers vol onverzadigde vetten en bevatten amper verzadigde vetten, waardoor ze goed zijn voor je hart en bloedvaten. En wat je hart extra sterk maakt, zorgt er ook voor dat je bloed naar àlle plekken in je lijf stroomt.

2. Amandelen

Over amandelnoten wordt al jarenlang gezegd dat ze de passie verhogen, onze zin in seks aanmoedigen en zelfs onze vruchtbaarheid zouden verbeteren. En net als asperges, zijn ook amandelen heel voedzaam en rijk aan zink, selenium en vitamine E: alledrie mineralen die zorgen voor een goeie seksuele gezondheid. Wist je trouwens dat zink je libido verhoogt?

3. Aardbeien

Rood is de kleur van het vuur en de passie. Dat bevestigde ook een onderzoek uit 2008: daaruit bleek dat vrouwen die rood dragen zich sexyer voelen (terwijl blauw en groen het tegenovergestelde doen). Niet alleen zijn aardbeien passioneel rood, ze zijn ook een bron van foliumzuur (hét middeltje dat elke zwangere vrouw neemt om bepaalde geboorte-afwijkingen te voorkomen). En volgens de universiteit van Californië helpen ze mannen zelfs om meer zaadcellen aan te maken. 

4. Rucola

Deze pittige sla wordt al eeuwen geroemd om zijn stimulerende effect. Maar nu blijkt ook dat de mineralen en antioxidanten in rucola goed zijn voor je seksuele gezondheid. Die bestanddelen voorkomen immers dat ons lichaam te veel milieuvervuilende stoffen opneemt, want die zouden een negatieve invloed hebben op ons libido. 

5. Vijgen

Al jarenlang wordt gedacht dat vijgen onze vruchtbaarheid bevorderen. Maar ze zijn ook een afrodisiacum. 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.